Na nedavno održanom Freja forumu u Švedskoj, jedan od učesnika bio je i student Ekonomskog fakulteta u Tuzli, Haris Hadžialić. Svoju aktivnu ulogu tokom studiranja, pokazao je radom u brojnim marketinškim i turističkim agencijama, ali i prisutstvom i izlaganjem na ovom prestižnom Forumu.

Ove godine proslavljena je desetogodišnjica ove izuzetno značajne svjetske manifestacije. Tuzla je na prvom Freja forumu bila domaćin, tako da su očekivanja da će ova respektabilna manifestacija već naredne godine  privući veliki broj učesnika u Tuzlu.haris-hadzialic

Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što sam imao priliku da učestvujem na Freja foruma i da iz perspektive jedne mlade osobe iznesem probleme sa kojima se mladi u BiH susreću. Jedan od osnovnih problema mladih su i uslovi stanovanja, naročito u studentskim danima, ali i nakon toga.  U svom izlaganju sam imao ulogu i da predstavim ciljeve i strategije za iznalaženja mogućih rješenja, koji će doprinijeti boljem ambijentu za življenje i stanovanje mladih u BiH, priča Hadžialić.

Freja forum, kao i prisustvo na ovom eminentnom izlaganju, bilo je pozitivno iskustvo za našeg Harisa i njegov kolegu Ammara Mešića. Time su pokazali da mladi razumiju i žele da riješe probleme sa kojima se susreću.

Komentari