Dugogodišnji rukometaš “Omladinca” Enes Delić, nedavno je potpisao petogodišnji ugovor za perspektivni rukometni klub “Konjuh”, Živinice. Za njega se može reći da je najmlađe pojačanje ovog kluba. Očekivanja su da talentom i fer play igrom pojača prvu postavu i odigra što veću minutažu. 

-Ne mogu očekivati puno minutaže, jer ipak sam  najmlađe pojačanje. Oni su ipak u Premier ligi, ali neću biti skeptičan po tom pitanju. Ako se pokažem u dobrom svjetlu i opravdam očekivanja trenera i uprave, ništa nije nemoguće, prokomentarisao je Delić.

Delić ističe kako mu je velika čast igrati za jednu od najboljih rukometnih ekipa, među kojima je svakako i Konjuh. Prema njegovim riječima to je u njegovoj rukometnoj karijeri stepenica više.

-Krajem jula, tačnije 31.7. počinju pripreme. Tada je sve na nama. Mi pokazujemo što znamo i imamo mogućnost da se predstavimo u najboljem svjetlu. Svakako ću to i učiniti. Za RK “Konjuh” igra veliki broj dobrih igrača, stoga je teško ući u prvih 16. Ali, kao što sam već rekao, ništa nije nemoguće, dodaje Delić.

Vjerujemo da će Delić opravdat očekivanja i već na samom startu steći simpatije trenera i navijača. Mi mu želimo sreću i mnogo odigranih utakmica u novom timu.

Komentari