Košarkaši Lukavca novu sezonu A – 1 lige Bosne i Hercegovine otvaraju na nedjeljnom gostovanju  u Srebreniku protiv ekipe KK “Gradina”, koja sa pojačanjima dovedenim za ovu sezonu slobodno može da se proglasi za najvećeg favorita u ovogodišnjem košarkaškom prvenstvu.

Lukavčani u sezonu ulaze sa dosta promijenjenim rosterom i trenerskom promjenom na klupi. I pored toga što je prošle sezone ostvaren najveći uspjeh kluba u istoriji kada su sa sarajevskom Bosnom u finalu razigravali za prvaka lige i ulazak u Ligu 12, slobodno možemo reći da u nastupajuću sezonu ulaze igrački oslabljeni. U odnosu na prošlogodišnju ekipu i posebno na doigravanje za prvaka, za Lukavac u ovoj neće nastupati Muratović, Krajišnik, Đulović, Ilić, dok je možda i najveći nedostatak na poziciji organizatora upitan nastup kapitena Nešića, koji zbog poslovnih obaveza  neće biti u potpunosti na raspolaganju treneru Mićanoviću. U sezonu se ulazi bez ikakvog rezultatskog imperativa, što će svakako odgovarati mladom sastavu, u nastojanju da se pruži prilika igračima iz sopstvenog pogona da učine koliko mogu. Glavna poluga u napadu i ove sezone će biti Islamović, koji je u tri pripremna susreta koji je Lukavac riješio u svoju korist, pokazao da se nalazi u zadovoljavajućoj formi.

Gradina je sa druge strane dodatno svoju tuzlansku koloniju pojačala sa novim igračima iz Slobode, nekadašnjim kapitenom Tuzlaka iskusnim Mišom Tanasilovićem, ali i za ovaj rang takmičenja odličnim Džambićem i Grošićem. Srebreničani su u ovoj sezoni oslabljeni za Horozića koji je završio karijeru, i Alibašića koji je zbog povrede u najboljem slučaju izgubljen za prvu polusezonu. Uz kapitena Gradine Nurkanovića i šutera Golijanina ova ekipa je svakako favorit za prvo mjesto na tabeli.

Utakmica se igra u sportskoj dvorani u Srebreniku u nedjelju od 17:00.

Zbog odustajanja od takmičenja žepačkog Orlovika u prvom kolu je slobodna ekipa “KK Promo”.

Ostali parovi 1. kola:

OKK Čelik – KK Vogošća

KK Turbina – KK Gradina Tešanj

KK Burch – KK Iskra Bugojno

KK Igman – KK Travnik Bosna Tours.

Komentari