KK “Lukavac” u narednom trećem kolu A-1 košarkaške lige Bosne i Hercegovine, utakmicom u nedjelju, gostuje ekipi KK “Čelik” iz Zenice. Obje ekipe sa dna tabele i bez pobjede u ova dva nepotpuna odigrana kola dočekuju ovaj susret.

Ovogodišnje prvenstvo ekipa trenera Zorana Mićanovića započela je porazom u prvom kolu od Gradine u Srebreniku, što je u neku ruku bilo i očekivano ukoliko znamo da je Gradina uglavnom bila uspješnija u prošlosti na svome košarkaškom terenu, ali i zbog veoma dobrih pojačanja koja ekipu iz Srebrenika čine jednim od pretendenata za doigravanje. Lukavčani su u proteklom kolu bili slobodni zbog odustajanja KK “Orlovik”, te bi taj podatak mogao bitno da odluči konačnog pobjednika u Zenici. Zbog tek tri odigrana pripremna susreta, iz kojih su Lukavčani istina izašli kao pobjednici, te uz ovaj neodigrani susret proteklog vikenda, pod znakom pitanja je uigranost novog tima, ali i na koji način će odgovoriti vjerovatno atletski najspremnijem timu u ligi. Protekle sezone, možda najuspješnije nakon razigravanja sa sarajevskom Bosnom za ulazak u Ligu 12, Lukavac je također na početku sezone visoko porazio Zeničane na parketu Arene, nakon čega je nastavio veliki niz od osam pobjeda zaredom.

Čelik je u odnosu na Lukavac u još težoj situaciji pred ovu utakmicu. Najbolji igrač iz protekle sezone Ibrahim Durmo, inače juniorski reprezentativac naše zemlje i zasigurno jedan od najvećih potencijala u Ligi 12, je prešao u Spars. Osim njega u ovoj sezoni Čelik su napustili Armin Avdibegović koji je okončao igračku karijeru, dok je mladi Semin Burko, koji je u prošloj sezoni dobijao određenu minutažu, prešao u OKK Beograd. Dva poraza u prva dva kola, od Vogošće na svom parketu i gostujući od Gradine u Srebreniku, mladom timu Čelika nameću imperativ pobjede, ukoliko ne žele da već nakon tri kola budu kandidati za ispadanje.

Utakmica 3. kola A-1 lige BiH OKK “Čelik” – KK “Lukavac” je na programu u nedjelju (30.10.2016.) u Areni sa početkom u 16:00 sati.

Ostali parovi 3. kola:

KK “Burch” – KK “Vogošća”

KK “Promo” – KK “Iskra”

KK “Igman” – KK “Gradina” Srebrenik

KK “Turbina” – KK “Gradina” Tešanj

db

Komentari