Novu, 2020. godinu premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović je započeo prijemom za Harisa Brkića, prvog studenta iz Bosne i Hercegovine koji je sa prosječnom ocjenom 5.0 završio eminentni Massachusetts Institute of Technology (MIT) u Sjedinjenim Američkim državama.

Govoreći o značaju i renomeu ovog instituta, dovoljno je reći da su do sada je iz MIT univerziteta izašla 63 nobelovca i jedno je od američkih sveučilišta s najvećim fundusom za istraživanje.

Haris Brkić je rođen 1996. godine u Lukavcu, a trenutno je, nakon diplomiranja svoje školovanje nastavio na postdiplomskom studiju na ovom univerzitetu.
Brkić je istaknuo da su ključ uspjeha rad, red i disciplina, kao i dobra organizacija i način na koji se uči.
Premijer Tulumović i ministrica obrazovanja i nauke Fahreta Brašnjić su Brkiću i članovima njegove porodice čestitali na ostvarenom uspjehu.

„Ovakvi rezultati i uspjesi naših ljudi najbolja su reklama za Bosnu i Hercegovinu. Ovo su naši najbolji ambasadori. Dosadašnji rezultati pokazatelj su ispravne orijentacije i opredjeljenja, kako mladog Harisa, tako i njegove porodice”, kazao je premijer Tulumović čestitajući Brkiću na ostvarenom uspjehu.

Komentari