Javna ustanove za odgoj i obrazovanje djece predškolsog uzrasta Lukavac sa radom će nastaviti u ponedjeljak, 18.05.2020. godine.

 

Kako je potvrđeno iz ove ustanove, vrše se testiranja odgajatelja i ostalih uposlenika na koronavirus te će potom čekati rezultate, ali je još mnoštvo aktivnosti koje moraju provoditi, u smislu higijensko ispravnih prostorija u kojima će boraviti djeca, piše Rtvlukavac.ba

-Na sastanku kolegija direktora predškolskih mjera razmatrali sve mjere na osnovu kojih ćemo početi sa radom. Kada je u pitanju naredna KŠ CZ i ZZJZ mi smo obavezni smo pridržavati se istih u potpunosti. Obzirom da je ograničen broj djece u grupi na maksimano devet mališana, moramo ćemo odrediti neki kriterijum, na osnovu kojih ćemo odlučiti koja su to djeca prioritet, koju ćemo primiti na početku rada naše ustanove izjavila je Sabira Nurković, vd. direktorice JU ustanove za odgoj i obrazovanje djece predškolsog uzrasta Lukavac.

Novina je da će roditelji biti obavezni svako jutro svojoj djeci izmjerit temperaturu, da prijave određenom odgajatelju i nakon toga potpišu izjavu kojom garantuju istinitost navedenih informacija.

 

Komentari