ŽOK Lukavac - ŽOK Smeč, februar 2017.
ŽOK Lukavac - ŽOK Smeč, februar 2017.

Danas je u Sportskoj dvorani Lukavac odigrana utakmica 12. kola Super lige FBiH, grupa sjever u kojem su snage odmjerile lukavačke odbojkašice, a derbi je pripao ŽOK Smeč koji pobjedom nad ŽOK Lukavac nastavlja siguran put prema doigravanju za ulazak u viši rang.

Utakmica je otvorena izjednačenom igrom i atraktivnim poenima obje ekipe, ali nakon 15 minuta igre ŽOK Smeč serijom od nekoliko poena stvara blagu prednost koju uspjeva zadržati i privesti kraju prvi set u svoju korist rezultatom 25:20.

Početak drugog seta pripao je obojkašicama Smeča koje kao formalni domaćin utakmice serijom od nekoliko vezanih poena stavaraju veliku rezultatsku prednost koja je u jednom trenutku iznosila 11 poena razlika. U nastavku odabranice Nutmira Buljubašića pokušale su se vratiti u utakmicu, ali njihove napade odbojkašice Smeča brane i završavaju drugi set pobjedom, rezultatom 25:16.

Treći set otvara Arnela Hrvatović iz ŽOK Lukavac, ali to nije spriječilo da Smeč i treći set započne sa rezultatskom zalihom koja je dozvolila ležernu igru u nastavku i konačnu pobjedu rezultatom 25:16 za konačnih 3-0 u setovima čime su odabranice Hamida Subašića pokazale da su ove sezone broj jedan u Lukavcu.

ŽOK Smeč Lukavac: Džambić, Likić, Valjevac (c), Karić, Tokić, Turkić, Fetić, Tunjić, Dautović, Imamović, Kešina – trener: Hamid Subašić i Said Hasanbegović

ŽOK Lukavac: Salihović, Kunosić, Čorhodžić, Mujić, Moranjačkić, Akeljić, Mujakić, Mujčinović, Malović, Hrvatović, Hamzić, Hasanović – trener Natmir Buljubašić

 

Komentari