Košarkaši Lukavca proteklog vikenda ubilježili su poraz na Ilidži od Igmana rezultatom 92:79, te sa omjerom 1:3 trenutno zauzimaju 9. mjesto na tabeli A1 lige BiH. Ipak, vrijedi istaknuti odlične igre koje u ostalim košarkaškim ligama naše zemlje pružaju igrači koji su potekli u našem gradu.

U derbiju Lige 10, tuzlanska Sloboda je u Mejdanu savladala Spars rezultatom 78:65. Nedžad Muratović je u pobjedi Slobode učestvovao sa osam poena, dok je za Spars, u tuzlanskom Mejdanu ponovo nastupio i Dalibor Peršić. Njemu je, nakon teške povrede ligamenata iz protekle sezone, u jednoj od prvih takmičarskih utakmica Marko Trbić, trener Sparsa, pružio nešto skromniju minutažu, u kojoj je Peršić ubilježio tri poena.

U A2 ligi BiH (Sjever) protekle nedjelje je KK “Gračanica” igrala utakmicu drugog kola na domaćem terenu protiv KK “Bihać”. Gračanički košarkaši su savladali goste iz Bihaća sa 82:67. Denis Ibričić je u pobjedi učestvovao sa 17 poena, čime je nastavio uspješan iz prvog kola, kada je u još jednoj pobjedi Gračanice, protiv ekipe “Željo” iz Bihaća, postigao 14 poena. Kenan Gegić, koji je protekle sezone nastupao za Lukavac, u ovome susretu postigao je šest poena za domaćina. Gračanica je trenutno na vrhu A2 lige te prema najavama i očekivanjima stručnog štaba naredne sezone imaju ambiciju da igraju A1 ligu, u kojoj trenutno nastupa i KK “Lukavac”.db

Komentari