Sinoćnjom utakmicom 7.kola Prve Futsal lige FBiH – grupa 2, ekipa MNK Lukavac završila je prvi dio sezone u pomenutom takmičenju.

 

U posljednjem kolu na domaćem terenu savladali su ekipu KMF „Lux“ iz Brčkog sa ubjedljivih i sasvim zasluženih 8:4. Nakon lošeg početka sezone, malonogometaši Lukavca konsolidovali su svoje redove i na kraju polusezonu završili na odličnom drugom mjestu. Osvojili su ukupno 12 bodova, četiri pobjede i dva poraza, što je dovoljno za 2. mjesto na tabeli.

Prva je ekipa „Futsal Team“ iz Trešnja sa četiri boda prednosti. Vrijedi napomenuti da je ekipa MNK Lukavac učestvovala i u KUP takmičenju.

Prvo u Futsal KUP-u FBiH, gdje su u Sarajevu porazili ekipu FKA „Centar“ sa 5:6.

Pobjedom u Sarajevu ostvarili su učešće u 1/8 finala KUP-a BiH. Žrijeb im nije bio naklonjen, jer su dobili ekipu iz Tuzle, FC „Salines Tuzla City“ koja ih je na kraju porazila sa 4:2.

Prva Futsal liga FBiHPrvenstvo u Prvoj Futsal ligi FBiH nastavlja se 29/30.01.2022 god; a lukavački Futsaleri u prvom kolu nastavka na svom terenu dočekat će lidera prvenstva ekipu „Futsal Team“ iz Tešnja.

Lukavački futsaleri trijumfalno završili polusezonu

Komentari