Sinoć je u Gradskoj dvorani u Lukavcu odigrana utakmica 8. kola 1. lige FBiH u futsalu,  u kojoj su snage odmjerili  MNK Lukavac i GFC Brčko, a nakon 40 minuta igre, ubljedljivu pobjedu su upisali domaći futsaleri rezultatom 6:1.

Domaći su nastupili bez tri prvotimca, Bektića, Kasumovića i Junuzovića čiji se nedostatak dao uočiti od samog početka, a
GFC Brčko u Lukavac je došao znatno pojačan u odnosu na prethodnu polusezonu.

Prvo poluvrijeme izuzetno “tvrdo” sa velikim brojem faulova završeno je rezultatom 0:0.  Početkom drugog poluvremena uslijedio je hladan tuš za domaće. Nakon jedne greške, šansu koristi mladi Čavalić koji pogađa za vodstvo gostiju rezultatom 0:1.

Taktička izmjena golmana koju je izvršio trener Muratović okrenula je utakmicu u jednom sasvim drugom smjeru. U igru je ušao Juso Halilović koji je sinoć imao sjajnu noć, branio sve što je išlo prema njegovom golu i spašavao domaćine većeg zaostatka na utakmici. Gosti su u tim trenucima bili mnogo bolja ekipa na terenu.

Međutim gosti brzo posustaju, te u gužvi ispred njihovog gola, najbolje se snalazi Saburović koji postiže gol za izjednačenje. Nedugo nakon toga najljepši trenutak na utakmici. Gol iz futsalskih udžbenika, gol iz dva poteza. Duga lopta Halilovića koju rutinski u gol šalje Hasanović za potpuni preokret od 2:1.

Nije dugo trebalo ni prekaljenom premijeligaškom igraču Darku Mitroviću da postigne gol za 3:1. Zatim je na scenu stupilo ono što naši navijači najviše vole, gol za golom, jedan za drugim pokazivao je kolegijalnost i nesebičnost naših momaka, za 4:1 pogađa novajlija Alibašić, a zatim ponovo Saburović i pred sami kraj Semir Isić za konačnih i ubjedljivih 6:1.

U narednom 9. kolu MNK Lukavac gostuje je u Banovićima.

MNK Lukavac/ Lukavacki.ba

Komentari