Ibričić i pomoćni trener Gračanice Baraković na zagrijavanju pred utakmicu sa KK Cazin

Lukavački košarkaši  i KK Lukavac u ovome vikendu bili su polovično uspješni, ali ono što je vrijedno pažnje, uz sigurnu pobjedu KK Lukavac, su svakako igre košarkaša koji nastupaju izvan našeg grada.

KK “Lukavac” je kao što je poznato nakon velike borbe u tri perioda igre, “prelomio” utakmicu” u posljednjem periodu, te je sa novom pobjedom, drugom za sada, zauzeo mjesto u sredini tabele A1 lige Bosne i Hercegovine.

Vrijednu pobjedu ostvario je i Dalibor Peršić sa svojim Sparsom protiv Bošnjaka iz Hadžića rezultatom 95:69, u okviru 5. kola Lige 10. U ovome susretu Dado je odigrao najefikasniju utakmicu sezone i bio je najbolji strijelac svoga tima sa 19 poena, čemu je dodao i dva skoka. Za Sparse ovo je bio treći trijumf, nakon kojeg se nalaze na diobi 3. mjesta na tabeli.

Nedžad Muratović je sa svojom OKK “Sloboda” gostovao kod KK “Bosna Royal Jelly” u Skenderiji, u utakmici koja je možda i posljednja za velikana bh. košarke, nakon posljednjih ultimatuma iz FIBA – e za Bosnu. Muratović je imao i u ovom susretu dobru minutažu koju je iskoristio za 8 poena. Sloboda je  trenutno na 7. mjestu sa negativnim omjerom 2:3 , koji imaju i hercegovački ligaši Široki i Leotar.

U A2 ligi BiH u 3. kolu je oslabljena ekipa KK “Gračanica” gostovala KK “Cazin” u dvorani “Luke” u Bihaću i doživjela u utakmici,  sa neočekivano velikim brojem poena, poraz rezultatom 108:91. Denis Ibričić je odigrao odličnu utakmicu u kojoj je sa 35 poena, uprkos porazu njegovog kluba, bio prvo ime susreta. U dosadašnja tri kola Ibričić se sa fenomenalnim igrama potvrdio kao jedan od najboljih igrača i strijelaca u A2 ligi. Kenan Gegić su u ovome susretu nije upisao u strijelce. Gračanica je trenutno na omjeru 2:1 i nalaze se na 2. mjestu na tabeli, upravo iza Cazina. U narednom kolu na domaćem terenu dočekuju ekipu Živinica, koja u svojim redovima ima Adnana Đulovića, prošlogodišnjeg centra Lukavca. Da će na Lukama biti spektakl potvrđuje i okršaj najboljih strijelaca u odigrana tri kola A2 lige, Ibričića kod Gračanice i Murraya koji nastupa za Živinice.db

Komentari