JU Javna biblioteka Lukavac nastavlja sa radom u ponedjeljak 18. maja 2020. godine potvrdila je direktorica ove ustanove.

 

-Naši uposlenici izvršili su čišćenje i dezinfekciju biblioteke kako bismo u ponedjeljak bili spremni za rad. Knjigoljupci su dobrodošli od ponedjeljka, 18. maja, ali za sada samo šaltersko izdavanje knjiga, izjavila je za Lukavački ba Minela Moranjkić, direktorica JU Javna biblioteka Lukavac.

Korisnici koji su knjige zadužili ranije, iste mogu vratiti natrag u biblioteku svakim radnim danom od 7 do 15 sati.

Prilikom vraćanja i preuzimanja knjiga obavezno je poštivanje svih preventivnih mjera zaštite od Covida-19 virusa, propisanih od strane Kriznog štaba FBiH.

Knjige koje se vrate neće biti izdavane korisnicima narednih 72 sata kako bi uposlenici biblioteke izvršili dezinfekciju istih.

Sve ostale usluge biblioteke, kao i ostali odjeli do daljeg nisu na raspolaganju korisnicima.

-Nadamo se da će se uskoro steći uslovi za rad biblioteke u punom kapacitetu, do tada ćemo pratiti propisane mjere i informacije, saopćili su iz JU Javna biblioteka Lukavac.

Naš fotograf boravio je u lukavačkoj biblioteci nekoliko mjeseci prije pandemije Covid – 19, kada su zabilježene brojne promjene unutar ove ustanove i uređen interijer, a zasluge najviše pripadaju direktorici Mineli Moranjkić i Upravnom odboru JU Javna biblioteka kojim predsjedava Ernes Prelić.

Kako izgleda osvježena unutrašnjost JU Javne biblioteka Lukavac pogledajte u našoj fotogaleriji:

 

Komentari