Ove godine izbor “Miss BiH za Miss SVijeta” obilježava svoj veliki Jubilej 25 godina rada. Nastavlja se tradicija afirmacije mladosti, humanosti i ljepote sa svrhom.

 

Djevojke iz cijele Federacije BiH takmiče se za titulu Miss Federacije i plasman u veliko državno finale “Miss BiH za Miss Svijeta 2020”. Program će obogatiti brojni muzički gosti.

Iako u vanrednim okolnostima izbor  MISS FEDERACIJE BIH 2020″ održaće se uz sve propisane epidemiološke mjere zaštite zbog korona virusa. A cijelu manifestaciju će pored Federalne TV prenositi i rtv TK. Što unaprijed govori da će biti velika gledanost!

U pripremi ovog velikog svečanog događaja djevojke su se okupile u Lukavcu gdje su im domaćini pokazali brojne ljepote i krajolike Lukavca te čuveno jezero Modrac  gdje su snimale i video klipove koje će gledaoci imati priliku vidjeti u tv prijenosu uživo.

Ovogodišnji izbor Miss Federacije BiH održava se u vrijeme Sajma turizma i ekologije ”List” u Lukavcu koji su zajedno sa Turističkom zajednicom Općine Lukavac pokrovitelji, a u cilju razvoja i promocije turizma te zaštite okoliša.

Izbor MISS FEDERACIJE BiH i ove godine ima moto “Ljepota sa svrhom” i postao je tradicionalna manifestacija u BIH u kojoj sa ponosom sudjeluju mladi sa područja cijele BiH. Kao takav promovira mladost, volonterizam, humanizam, ljepotu i pozitivne vrijednosti našeg društva. Upravo činjenica da ovaj projekt ima i kulturno-edukativni i humanitarni karakter, čini ga posebnim.

Direkcija izbora Miss BIH svake godine odabere neku od opće korisnih tema za cijelo društvo i zajednicu te ih promovira putem ovog najgledanijeg TV programa te time opravdava svoj epitet Ljepota sa svrhom.

S ponosni možemo reći da smo uspjeli da stvari pokrenemo sa mrtve tačke. Nakon naše inicijative i provedene dvogodišnje kampanje za prikupljanje pomoći za obnovu srednje muzičke škole u Tuzli, da pokrenemo donatore, da probudimo i nadležne zvanične institucije da se ozbiljno uključe u rješavanje ovog problema, koji je od velikog značaja i interesa za Grad Tuzlu ali cijelu zemlju.

Sada smo na pragu ostvarenja cilja, stara zgrada je srušena ali postoje čvrsti argumenti i finansijska podrška institucija da se u grad Tuzlu vrati “Hram kulture”, nova zgrada muzičke škole sa novim instrumentima. A učenici će uzvratiti svojim vrijednim radom novih naraštaja koji će pohađati ovu školu, te sa novim osvojenim peharima na državnim takmičenjima kao što su to i do sada često osvajali u težim uslovima rada.

Ove godine sa zadovoljstvom objavljujemo da će se učesnice ove manifestacije baviti pitanjem zaštite okoliša i promocije domaćeg turizma. Posebnost ovogodišnjeg izbora je da se Miss Federacije BiH održava u vrijeme Sajma turizma i ekologije ”List” u Lukavcu koji su zajedno sa Turističkom zajednicom Općine Lukavac pokrovitelji, a u cilju razvoja i promocije turizma te zaštite okoliša. ”Sajam turizma i ekologije je manifestacija putem koje se nastoje riješiti naši veliki problemi, a to su nezdrava okolina i zagađenja koja su i dalje prisutna u našoj zemlji.

Direkcija Miss BiH ove godine upravo promovira turizam i skreće pažnju na važnost zaštite okoliša. Ovaj sajam je pravo mjesto da se prezentiraju turistički potencijali kako Općine Lukavac i Tuzlanskog kantona, tako i BiH, ali i prilika da prenesemo pozitivne primjere u razvoju turizma, ekologije, ugostiteljstva i kulture”, izjavila je Stela Zubak Jovanović, izvršni direktor Direkcije Miss BiH za Miss Svijeta.

Rezervirajte i Vi svoje putovanje tijekom Lukavačkog sajma turizma i ekologije ”List” u periodu od 17. do 19. 09. 2020 godine i dobro došli na izbor MISS FEDERACIJE BIH 2020 ” u petak 18. 09. u 21h, Dom kulture Lukavac. poručili su organizatori.

Cijelu manifestaciju ovog 25. Jubilarnog programa građani će moći pratiti uživo na Federalnoj tv i RTV TK.

 

Komentari