Ilustracija
Ilustracija

Utorak, 18. jula 2017. godine  u 12 sati, u zgradi Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, bit će upriličeno potpisivanje Sporazuma o saradnji na sprovođenju državnog projekta „Zatvaranje kolektivnih centara kroz omogućavanje javnih stambenih rješenja“, u okviru projekta CEB II – podprojekat Općina Lukavac.

Prema nezvaničnim informacijama, zgrada sa 60 stambenih jedinica graditi će se u Lukavcu, u blizini gdje je nekad bio lukavački bazen, odnosno iza JP “RAD Lukavac”. Stanovi će biti dodjeljeni socijalno ugroženim porodicama koje su smještene u kolektivne centre, u okviru projekta „Zatvaranje kolektivnih centara kroz omogućavanje javnih stambenih rješenja“.

Ovaj Sporazum će potpisati Edin Ramić, federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice, Zoran Jovanović, ministar za rad, socijalnu politiku i povratak u Vladi TK i Edin Delić, načelnik Općine Lukavac.

Potpisivanjem ovog Sporazuma, stvorit će se uslovi za realizaciju projekta izgradnje zgrade socijalnog stanovanja u Lukavcu za 60 stambenih jedinica, vrijednosti cca. 2.000.000 Eura.

Komentari