U Sali za sastanke Općine Lukavac održana je konferencija za medije  povodom odbojkaške utakmice 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između ženskih seniorskih odbojkaških reprezentacija Bosne i Hercegovine i Španije. Utakmica će se odigrati u Sportskoj dvorani u Lukavcu u nedjelju 26.08.2018. godine  sa početkom u 20:30h.

Predsjednik Odbojkaškog saveza BiH, gospodin Alija Fatić, izrazio je zahvalnost Općini Lukavac, načelniku sa svojim saradnicima i savjetniku načelnika Azizu Čačkoviću za sve što su učinili oko priprema.

-U nedjelju očekujemo veliku podršku publike, te da uz njihovu podršku reprezentacija pobijedi i ode na Evropsko prvenstvo“, kazao je gospodin Fatić.

Goran Nešić, selektor ženske seniorske odbojkaške reprezentacije BiH, također se obratio medijima prilikom čega je istakao da se u Lukavcu događaju pozitivne stvari.

-Toliko toga nam se pozitivnog desilo u Lukavcu, da bi na osnovu toga i ovo trebalo da bude pozitivno i da u nedelju mi proslavimo zajedno sa publikom iz Lukavca i publikom koja dolazi iz okoline. Vrlo bitna utakmica je pred nama i iz tog razloga molim publiku da dođe da nas bodri, da ove devojke napišu jednu novu istoriju ženske odbojke, a to je da se prvi put plasiraju na evropsko prvenstvo, kazao je Goran Nešić-

Ovom prilikom pozivamo građane Općine Lukavac da u nedjelju dođu u  Sportsku dvoranu da bodre našu reprezentaciju u meču protiv Španije i da uživaju u velikom sportskom događaju u   Lukavcu.

Komentari