Izgradnja novih zgrada u posljednjim godinama je posebno zastupljena i u Lukavcu, a Milerova ulica u ovom gradu će biti obogaćena s dva nova objekta za kolektivno stanovanje čija gradnja je planirana u okviru projekta Delta kvart.

Kao investitor ovog projekta potpisuje se Delta group iz Lukavca, a kako je za Klix.ba potvrđeno iz ove kompanije, stambeno-poslovni kompleks će se sastojati od dvije zgrade.

U zgradi Delta 4 je predviđena spratnost od prizemlja i devet spratnih etaža kapaciteta 88 stanova, dok je Delta 5 projektom planirana za 60 stambenih jedinica. Projektom je također predviđen i parking prostor.

“U prizemlju objekta smješten je poslovni prostor, zajedničke prostorije za stanare, prostor za pumpna postrojenja sa rezervoarima za sanitarnu vodu i prostor za podstanicu centralnog grijanja, kao i stambeni prostor. Nije zaboravljen Inox lift vodećeg proizvođača liftova u Evropskoj uniji – Schindler”, kazali su nam iz Delta groupa.

Kada je riječ o stambenim jedinicama, predviđene su garsonjere, dvosobni i trosobni stanovi veličine od 26,18 kvadratnih metara do 66,70 kvadratnih metara. Također, otvorena je i opcija spajanja stambenih jedinica kako bi se dobile veće kvadrature od četverosobnih do petosobnih stanova.

Idejno rješenje budućeg kompleksa već je završeno, a kako nam je potvrđeno iz Delta groupa, tačan datum i dužina vremenskog perioda izgradnje objekata će biti poznati nakon što budu okončane sve administrativne procedure vezano za izdavanje neophodnih dozvola koje su u toku.

Nakon Tuzle, izgradnja novih stambenih kompleksa sve je zastupljenija i u Lukavcu. Nove zgrade se nalaze na lokalitetima predviđenim za ovakvu vrstu gradnje, a u zavisnosti od lokacije cijene novoizgrađenih stanova se po kvadratnom metru u prosjeku kreću 1.500 KM.

Izvor: Klix.ba

 

 

Komentari