Povodom Dana Volontera u JU MS EHŠ Lukavac 5.12.2019. član LT Lukavac Žigić Bakir je pomogao u organizovanju časa-vježbe iz fizikalne hemije i tehnologije farmaceutski proizvodna. Osim njega tu su bile profesorice Ć. Enida i A. Amina, učenici III-B, članovi LT H. Ermin i T. Kristijan.

Podsjećamo Vas da LT Lukavac ASuBiH-a je jedan od oko 65 Lokalni timova koji su sastavni dio Asocijacije Srednjoškolaca u BiH, te se u Lukavcu zalaže za bolji status srednjoškolaca, kroz svoje aktivnosti i projekte.

ASuBiH je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u državi i okupljanju istih na prostoru BiH.

ASuBiH se bavi edukacijim srednjoškolaca, uključivanjem srednjoškolaca u proces donošenja odluka, radi na izmjeni, dopuni i usvajanju zakonskih i političkih rješenja vezanih za srednjoškolce u Bosni i Hercegovini, zastupanjem srednjoškolaca u BiH, kao i saradnjom sa drugim organizacijama i srednjoškolcima u BiH, ali i šire.

Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. 12. 1985. godine. Od tada se svake godine 5. decembra obilježava Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

“Volonteri nisu plaćeni, ne zato što su bezvrijedni, već zato što su neprocjenjivi.”

Ovim putem se zahvaljujemo Javna ustanova Mješovita srednja ekonomsko-hemijska škola Lukavac koja je podržala naše aktivnosti.

Lokalni Tim Lukavac svim volonterima čestita 5.12. Međunarodni Dan Volontera.

Komentari