Lović & Co Lukavac  započeo je izradu tepsiju dimenzije 6×6 metara za potrebe manifestacije “Tuzla gastro show” kada će se praviti najvjeći burek na svijetu, saopšeno je na danas održanoj konferenciji za medije.

Tuzla gastro show biti će održan  14. oktobra na Trgu Slobode u Tuzli za kada je planirano napraviti najveći burek na svijetu.

-Nama  je izuzetna čast što smo imali priliku priključiti se jednom ovakvom projektu koji za cilj ima promovisanje naših proizvoda, ali isto tako i pokazati da ne postoji bilo kakav posao koje naše kompanije ne mogu uraditi. Tepsija će biti prečnika šest metara i biće izrađena od lima debljine jedan milimetar, dok je težina tepsije preko 100 kilograma. Sastoji se iz 21 segmenta i biće montirana na Trgu Slobode. Izrada tepsije počinje danas i trajat će dva do tri dana”, izjavio je Edis Lović.

Cilj projekta je kvalitetna  promocija domaćih firmi i proizvoda ,a realizuje ga Kreativa marketing  uz učešće domaćih kompanija.

-Učesnici u projektu su sve domaće kompanije što znači da mi u suštini imamo i jednu kvalitetnu promociju domaćih firmi i proizvoda. Pored bureka za koji će biti zadužen restoran Saranda, pravićemo i najveću porciju ćevapa, takozvanu ‘hiljadarku’ koristeći proizvode mesne indrustrije Semić i brašno Mlin Nezić. Ćevabdžinica Limenka, jedna od najstarijih ćevabdžinica u Tuzli će pripremiti popularnu ‘hiljadarku’, dok će pekara Hukić pripremiti lepinu, izjavio je Hazim Mujčinović.

Svoj dolazak u Tuzlu da ‘pokajmači burek’  među prvima je potvrdio i trener svih trenera, Ćiro Blažević. ‘Tuzla gastro show će obilovati bogatim zabavnim programom, a  organizatori će  pokušati okupiti 100 harmonikaša koji će svirati sevdah uz preko 700 učesnika KUD-ova.

Prema najavi organizatora, biće ovo prilika i da se se dodijele priznanja za iskazani patriotizam i humanizam. Zlatarna Korzo iz Tuzle već priprema ‘zlatno zmajevo srce’ koje će biti dodijeljeno Edinu Džeki, Vedadu Ibiševiću, Halidu Bešliću, Ćiri Blaževiću i Zvjezdanu Misimoviću.

Inače, pokrovitelji manifestacije  su Vlada TK, Grad Tuzla i Turistička zajednica TK.

Komentari