Jedna od pozitivnih privrednih priča, dolazi sa područja naše opštine. Kompanija Lović & Co prve korake svog poslovanja napravila je davnih osamdesetih godina. Porodični biznis za proizvodnju limenih ormarića i roštilja tada su opsluživali, isključivo članovi porodice Lović, sa još dva ili tri pomoćna radnika. Posao se razvijao korak po korak, a glavni uspon učinjen je kupovinom zemljišta u Bistarcu i izgradnjom objekata u kojima kompanija i danas posluje.

Predanim radom, konstantnim unapređenjem poslovanja, kompanija Lović&Co dobija epitet lidera u proizvodnji proizvoda od lima. Sa radom su počeli sa samo nekoliko radnika, a sada, nakon dugogodišnjeg rada, zapošljavaju preko 40 radnika, te su stekli  preko 300 poslovnih partnera.

Proizvodni pogon  smješten je na oko 6000 m2 te obuhvata nekoliko objekata opremljenih savremenom tehnologijom i mašinama što uz iskusnu i kvalificiranu radnu snagu omogućava da odgovore na sve zahtjeve tržišta.

Proizvodnja je bazirana na kvaliteti i zadovoljenju i najistančanijih zahtjeva kupaca. Od asortimana proizvoda, izdvojili bismo: trapezne limove, limove imitacije crijepa, kompletnu limarsku galanteriju, strujne, hidrantske, poštanske i gardarobne ormare, ormariće za oružje, prvu pomoć, razvodne ormare za grijanje, linija PAVATEX.

Potvrđena kvaliteta i garancija rada, razlog su  dugoročne suradnje sa preko 300 poslovnih partnera/kompanija, kako građevinske struke, tako i mnogih drugih.

Na osnovu kvaliteta nastoje ostati prepoznati  na ovom i inostranom tržištu. Međutim, ne smijemo zanemariti činjenicu da živimo u državi u kojoj vlada teška ekonomska situacija i da je cijena proizvoda ta koja uglavnom diktira prodaju. Nerijetko se mnogi odlučuju za proizvode čiji je kvalitet upitan. Kompanija Lović & Co se nastoji prilagodit’  standardu kupaca: cijenama prilagodljivim njihovom standardu, ali i provjerenom i dokazanom kvalitetom.

Oblast kojom se bave suočena je sa velikom konkurencijom. Uprkos tome, uspijevaju i opstaju na ovom tržištu. To je njihovo umijeće. Imati i zadržati redovne kupce i poslovne partnere, uspijevaju samo oni koji se kvalitetom izdvajaju u odnosu na druge.

Zbog obima posla, kako su nam kazali iz kompanije, slijede dalja širenja proizvodnje pa tako u planu imaju i izgradnju nove hale, vjerovatno do kraja godine.

Imamo u planu da širimo naše proizvodne pogone jer se obim posla svakodnevno povećava pa to zahtjeva i dodatne investicije. Nedavno smo zaposlili još radnika pa sad imamo oko 50 zaposlenih i sigurno na tome nećemo stati, kazao je Edis  Lović, zamjenik direktora.

Proizvode iz kompanije Lović & Co, već neko vrijeme plasiraju  i na inostrano tržište. Nastojanja su da svojim radom održe pozitivan trend izvoza u Njemačku, Holandiju, susjedne države i mnoge druge. Očekivanja su da će kompanija „Lović & Co“ zadržati i u ovoj godini trend kontiuniranog rasta, u svim segmentima poslovanja. Uz već postojeće kvalificirano osoblje i kvalitet rada, očekivanja su opravdana.

Tokom ove godine, uzeli su učešće i na brojnim sajamskim manifestacijama, na kojim su radili direktnu promociju proizvodnog asortimana. Utisci su i više nego pozitivni. Kao novi izlagači plijenili su pažnju  velikog broj posjetilaca. Ove godine, podršku su dali i “domaćem” lukavačkom sajmu “List”. Time su pokazali odlučnost da kao domaći privrednici podržaju ovu respektabilnu sajamsku manifestaciju. Kroz izlaganje su dali direktnu podršku organizatorima, ali i opštini kao suorganizatoru.

 

 

Komentari