Međunarodni dan srednjoškolaca obilježava se u znak na sjećanje studenski protesta koji su održani u Pragu 17.11.1939. godine, gdje su studenti protestovali protiv nacističke okupacije, te su streljani bez predhodnog suđenja.

Ove godine se navršava 80 godina od njihovog stradanja.

ASuBiH ove godine je fokus stavila na odnos profesor-učenik, te je ovogodišnji slogan Dajte nam mogućnost da gradimo našu budućnost“-

LT Lukavac ASuBiH-a u ponedjeljak, 18.11.2019. godine od 12:15h održao je mirnu šetnju gradom, koja je krenula ispred EMŠ.

Isti dan u emisiji “Lukavac na dlanu” – RTV Lukavac koja počinje u 16:00 sati gostuju članovi LT Lukavac ASuBiH-a, gdje će govoriti o problemima srednjoškolaca.

ASuBiH je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u državi i okupljanju istih na prostoru BiH.

ASuBiH se bavi edukacijim srednjoškolaca, uključivanjem srednjoškolaca u proces donošenja odluka, radi na izmjeni, dopuni i usvajanju zakonskih i političkih rješenja vezanih za srednjoškolce u Bosni i Hercegovini, zastupanjem srednjoškolaca u BiH, kao i saradnjom sa drugim organizacijama i srednjoškolcima u BiH, ali i šire.

Komentari