Današnjom revanš utakmicom Kupa Bosne i Hercegovine fudbaleri Radničkog zatvaraju svoje učešće u ovom takmičenju za ovu sezonu. Poraz iz prvog susreta od 0:6 dobro je uzdrmao ionako lošu atmosferu u klubu, te će današnji susret biti, bez obzira u kakvom igračkom sastavu će nastupiti oba tima, tek puka formalnost.

Lukavčani su u seriji prvenstvenih poraza, bez postignutog pogotka u posljednjih nekoliko kola, tako da ovaj susret u kupu može značiti za ekipu psihološko vraćanje i nagovijestiti rasterećenje od tmurne jeseni prvoligaša iz Lukavca. U odnosu na proteklu sezonu, kada je Radnički bio najprijatnije iznenađenje u Kup takmičenju Bosne i Hercegovine, ova sezona prepuna previranja u upravi i ostavki, izgleda kao sezona potpunog propadanja Radničkog. Značajniji po klub svakako je naredni prvenstveni susret na Jošiku protiv bihaćkog Jedinstva, tako da ćemo danas gotovo pa sigurno imati priliku vidjeti izmijenjeni sastav Radničkog.

Bosna Sema, iako u susret ulazi sa ogromnom prednosti, također ima problema u sopstvenim redovima. Posljednji domaći poraz od Veleža doveo je ekipu u društvo Radničkog i Budućnosti, koji sve niže propadaju na prvoligaškoj tabeli, te bez obzira na uspjehe i Kupu, alarmi za prvoligaški spas “Seme” su već upaljeni.

Utakmica FK “Radnički” – “Bosna Sema” igra se na stadionu “Jošik” danas (srijeda) sa početkom od 13:30 sati. Glavni sudija susreta je Luka Bilbija, sa pomoćnicima Udovičićem i Radakovićem.

db

Komentari