U organizaciji Kung fu wu shu SHAO LIN Lukavac u nedjelju u sportskoj sali  “Vile Solvay” održano je polaganje učeničkih zvanja od 1. do 4. stepena whu shu samoodbrane, a polaganje se odvijalo ispred pet članova komisije, među kojima je glavni bio Veliki Učitelj Sadik Karahasonović osnivač vještine u Bosni i Hercegovini, uz asistente: Bećirović Mensur Expert majstor 2 toana i majstor wing chuna, Ibričić Muhidin majstor 1 toana, domaćin kluba i ceremonije.

-Danas smo imali polaganje učeničkih zvanja od 1. do 4. stepena  whu shu samoodbrane. To je polaganje koje se dešava nakon određenog vremenskog perioda gdje se pokazuje stečeno znanje pred komisijom koju čine pet članova. Tokom današnjeg pologanja svi kandidati su zadovoljili kriterijum i nije bilo grešaka tokom praktične i teorijske provjere tako da je komisija zadovoljna pokazanim znanjem, rekao je Muhidin Ibrićić majstor 1 toana, domaćin kluba i ceremonije.

Kung fu wu shu SHAO LIN Lukavac koji djeluje tek nekoliko mjeseci, veliku podršku dobio je od dokazane humanitarke Mevlihe De Los Santos, koja je dosada nebrojeno puta pokazala svoju humanu stranu, a ovaj put je svojom donacijom u vidu opreme i rekvizita pomogla i unaprijedila rad kluba.

-Trenutno imamo oko 30 polaznika i svako pojedinačno dobija posebnu pažnju tako da nam ovaj potez  gospođe De Los Santos mnogo znači. To što je Mevliha naprvila, nažalost su rijetki momenti u našem društvu i ovim putem želim istaknuti veliko hvala što je izašla u susret našem klubu jer je mnogo lakše raditi kada imate adekvatnu opremu i rekvizite, kaže Muhidin Ibrićić.

Obzirom da Mevliha trenutno nije u Lukavcu, te da nije u mogućnosti lično uručiti opremu, zamolila je načelnika općine Lukavac, Edina Delića, čovjeka u kojem je vidjela da osjetljivost, obzirnost i poštovanje prema djeci i omladini nema kraja, da to učini u njeno ime. Načelnik Delić sa zadovoljstvom je prihvatio obavezu te su članovi kluba  Kung Fu Shao Lin vrlo brzo dobili potrebnu opremu i rekvizite.

Na ceremoniju polaganja, kao počasni gost pozvan je upravo načelnik Delić, koji je svojim potpisom omogućio da “Shao Lin” u svoj naziv doda ime našeg grada  te će u buduće nositi službeni naziv Kung fu wu shu SHAO LIN Lukavac.

Kao znak zahvalnosti i vid pažnje, predstavnici Kung Fu “Shao Lin” Lukavac uručili su načelniku Deliću majicu u boji koju nose majstori Kung Fua, drvenu zahvalnicu te papirnu zahvalnicu sa novim pečatom Kluba. Vrijedi istaći da je svojim gestom, Delić zavrijedio i dobio zvanje počasnog majstora Kung Fua.

Pored Delića, zahavalnicu za podršku Klubu dobili su Admir Memić koji je bio glavna spona na relaciji Delić – Del Santos i  Kung Fu Shao Lin te Enisa Hodžić, koja je zaslužna za izgled opreme koju čanovi danas nose.

Expert majstor 2 toana i majstor wing chuna Mensur Bećirović  govorio je o značaju vještine koju Kung Fu Shao Lin Lukavac podučava.

-Vještina koju podučavamo omogućava da se u svakom trenutku možemo odbraniti. Mi svaki dan sa sobom nosimo oružje,a to su ruke i noge i time se uvijek možemo odbranit. Ako neko 50 godina trenira borilačku vještinu i ako nakon 50 godina odbrani svoj život, a život je neprocjeniv, automatski je vratio sav novac i trud koji je uložio u sebe, kaže Mensur.

Komentari