Kultur Shock ponovo dolazi u BBCC nakon što su gostovali u avgustu 2014. kao i u julu 2016. godine. Evropska turneja povodom 25 godina postojanja benda uključuje i Lukavac, a svoj treći nastup u Lukavcu imat će 15. 7. od 20 sati u Beat Bar Cafe Clubu.

Ulaznice su u prodaji po cijeni  od 20,00 KM te u iznosu od 25,00 KM na dan koncerta.
Broj ulaznica je ograničen.
Kultur Shock je osnovan prije 25 godina u Seattleu pod vodstvom sarajlije Srđana „Gine“ Jevđevića koji je oko sebe okupio muzičare iz ex-YU ali i iz cijelog svijeta, tako da je ovaj bend oduvijek bio obilježen notom multikulturalnosti. Brzo su stekli reputaciju underground atrakcije što je rezultiralo potpisivanjem ugovora sa izdavačkom kućom „KoolArrow Records“ Billy Goulda, basiste Faith no More.
Neke od značajniijih suradnji članova Kultur Shocka na ovaj ili onaj način, bile su s imenima kao što su Esma Redžepova, Serj Tankian, Gogol Bordello, Balkan Beat Box, Koza Mostra, Dubioza Kolektiv, Edo Maajka…
Postava uključuje neumornog frontmena Srđana Jevđevića na vokalu, trubi i perkusijama, veterane Vala Kiossovskog na gitari, Chrisa Stromquista na bubnjevima, Guya Michaela Davisa na basu, Amy Denio na saksofonu, klarinetu i bouzoukiju te, u dobroj staroj tradiciji Kultur Shocka, predstavljanje novog člana benda – mlade i vatrene virtuozistice Eleni Govetas.

Komentari