Nakon debakla u prvoj Kup utakmici od FK”Bosna Sema” i poraza od 0:6 , danas (subota 22.10.2016 g.) će u okviru 12. kola Prve lige FBiH fudbaleri Radničkog na gostovanje u Travnik.

Serija loših rezultata, ostavka sekretara kluba, čiji put je nastavio i tadašnji trener Džindić svakako su dodatno uticali na pad u igri mladog sastava Radničkog koji nakon tri prvenstvena poraza te ovog posljednjeg u kupu, putuje na noge jednom od ozbiljnijih kandidata za Premijer ligu. Radnički trenutno zauzima 12. poziciju na tabeli sa 15 bodova i tek pet bodova više od prvog “ispod crte” Veleža koji je na predposljednjoj 15. poziciji. Ipak, da nema predaje, bez obzira protiv koga igraju Lukavčani, potvrđuju i riječi Faruka Kuduzovića, jednog od najboljih igrača Radničkog u dosadašnjoj sezoni:

” Očekuje nas teško gostovanje u Travniku i svjesni smo da su nam šanse male. Međutim, i pored toga što smo teško poraženi u kupu, idemo rasterećeni Vezirima. Igrači su prepušteni sami sebi ali ćemo tražiti svoju igru na Piroti. Igrat ćemo za sebe, kad nas svi otpišu, tad smo najjači” – rekao je Kuduzović.

Ostali parovi 12. kola:

HNK Čapljina – NK Novi Travnik

NK Bosna – HNK Orašje

NK Zvijezda – FK Budućnost

NK Jedinstvo – Nk Bratstvo

FK Sloga – FK Goražde

FK Bosna Sema – FK Velež

HNK GOŠK – FK Rudar

db

 

Komentari