Kombinovani sastav Radničkog pružio odličnu igru i sa pobjedom nad Drinom (Z )od 3:1 prošao u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine

Visokom pobjedom od 3:1, fudbaleri Radničkog porazili su Drinu iz Zvornika te se na taj način plasirali u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine. Pored odlične igre, tri pogotka i par puta pogođenog okvira gola gostujućeg tima, o dobrom i sigurnom nastupu protiv iskusne ekipe Drine razgovarali smo sa najboljim igračem mečaFarukom Kuduzovićem, koji je u ovome susretu ponio i kapitensku traku.

Nakon pobjede od 3:1 koji je Vaš komentar utakmice ?

“Utakmica je bila izuzetno dobra, sa mnogo trke, želje za pobjedom i novim dokazivanjem što nam se na kraju i isplatilo visokom, ali prije svega zasluženom pobjedom nad odličnom ekipom Drine, o čijoj dobroj sezoni govori i trenutno 1. mjesto na tabeli u prvenstvu RS-a. Trener je na teren izveo kombinovani sastav, sa tek nas trojicom standardnih u posljednjih nekoliko odigranih prvenstvenih kola, ali mislim da su momci sada definitivno potvrdili da se i na njih može računati ozbiljno u nastavku sezone”.

Drina se pokazala kao dobra ekipa i  zasluženo se nalaze u vrhu 1. Lige RS-a.

“Drina je ekipa za respekt, bivši premijerligaši zrela momčad, tako da i nije veliko čudo što se nalaze u vrhu tabele.Protekle sezone sam i nastupao u tamošnjoj ligi i mogu reći da je ta liga za klasu sigurno slabija u odnosu na ovu u kojoj se mi takmičimo, ali to svakako ne znači da oni ne znaju igrati fudbal. Jučer smo mi odigrali fantastičnu utakmicu i vjerujem da bi i jači protivnik bio poražen”.

Kakva su očekivanja u nastavku takmičenja u kupu i 1. ligi Federacije Bosne i Hercegovine ?

“Što se tiče naših igara dalje u kupu, idemo redom utakmicu po utakmicu, pa ćemo vidjeti dokle možemo dogurati u novim dokazivanjima. Iskreno se nadam nekom dobrom protivniku i jačem izazovu poput Sarajeva, Željezničara ili Slobode da vidimo koliko možemo protiv takvih ekipa i da vratimo nazad publiku i Siouxe na ” Jošik “.

Naredno prvenstveno kolo Radnički gostuje ekipi Bosna Sema. Koliko možete u toj utakmici ?

” Iz utakmice u utakmicu ekipa igra sve bolje, iako mislim da ovo nije niti približno našim stvarnim mogućnostima. Kako napredujemo timski tako i moje igre izgledaju sve bolje, čime mogu biti zadovoljan. Uz naše zajedništvo  na terenu očekujem i sve bolje igre na gostujućim terenima, pa tako već na narednom gostovanju u Sarajevu protiv Bosna Seme idemo da se nadigravamo i nadam se da ćemo u Lukavac donijeti bodove” – rekao je za Lukavački.ba, najbolji igrač proteklog susreta Faruk Kuduzović.

db

 

Komentari