Unatoč hladnoći i rekordnim minusima koji su zahvatili naše krajeve Kulturno-umjetničko društvo Puračić ne zna za stajanje, te aktivno i uspješno započinju 2017. godinu.

U toku je analiza protekle godine, finaliziranje planova za ovu godinu, uvježbavanje novih koreografija, a stižu i priznanja za aktivnosti realizovane u 2016. godini.

Održana je Redovna izvještajna skupština društva  na kojoj su potvrđeni rezultati i postignuća iz prethodne 2016. godine. Skupština je prihvatila izvještaj o radu sa finasijskim izvještajem, kao i Plan rada za 2017. godinu sa finasijskim planom, a donešene su i neke značajne odluke za rad u narednom periodu. Za dugogodišnji nesebični doprinos i podršku rada KUD-a u počasnog člana promovisana je gospođa Indira Šubić.

Realizovane su četiri gastro emisije „Stol za 4“ snimane u etno sobi Puračka sehara u produkciji OBN TV. Članice KUD-a su tokom emisija przentovale naše gastro specijalitete i na lijep način predstavile Puračić i KUD.

Inače, 17. januara u Tuzli, na godišnjoj proslavi volontera organizovane od strane Američke ambasade u BiH, a u okviru projekta Izazov BiH „Izaberi zadatak, budi promjena“ KUD Puračić je dobio još jedno priznanje za svoj volonterski angažmanm, a treba napomenuti da je KUD Puračić u 2016. godini realizovao 28 volonterskih akcija uz angažman 389 volontera.

Informacija  iz  Ambasade Republike Turske,  da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike  Turske odobrilo bratimljenje općine Havsa-Edirne sa općinom Lukavac u KUD-u je dočekana pozitivno čime su stvorene pretpostavke da se dugogodišnja kulturna saradnja koju je KUD Puračić imao sa ovom općinom proširi i na drugim poljima.

Zimski raspust je iskorišten i za izlet u planinu Vlašić da se prikupi kiseonika i snage za nove aktivnosti, a nastavljeno je i sa probama folkorne i muzičke sekcije društva.

Komentari