Kulturno umjetničko društvo „Puračić“ nastavlja sa s svojim aktivnostima i u dane ramazana, tako je na poziv KUD-a „Vaso Jovanović“ iz Srebrenice uzelo učešću u manifestaciji „Dani Srebrenice 2017“ i to na smotri folklora koja je održana u subotu 03.juna 2017.godine pod motom „Srebrenica, evropski grad kulture“.

Svoj posjet Srebrenici Puračaci su iskoristili prvo da se poklone i odaju počast žrtvama genocida u Memorijalnom centru Potočari.

Puračaci su se na smotri predstavili sa Muslimanskim svadbenim običajima i Igrama iz Sarajevskog polja, a njihov nastup je veoma dobro prihvaćen.

Na smotri su uz „KUD Puračić“ još nastupili: KUD „Pobjeda“ Tešanj, Ansambl „Panonija“ iz Tuzle, Udruženje mladih iz Tinje, KUD „Sv. Ilija“ Dokanj Tuzla i domaćin KUD „Vaso Jovanović“ iz Srebrenice.

Iz oba KUD-a najavljuju da je ovo samo početak saradnje ova dva društva, a već u augustu se očekuje uzvrat i učešće KUD-a „Vaso Jovanović „ na 7. festivalu folklora u Puračiću.

Obzirom da Puračaci ne miruju, oni najavljuju svoju narednu, već tardicionalnu, aktivnost Zajednički iftar na Puračkoj čaršiji koji se održava već petu godinu zaredom, a ovogodišnji je planiran za subotu 10. juna ove godine na platou kod mekteba u Puračiću.

Komentari