Prijem u MZ Krtova; Foto: Radio-televizija Lukavac
Prijem u MZ Krtova; Foto: Radio-televizija Lukavac

U četvrtak, 12. januara u prostorijama Doma kulture u Krtovi upriličen je prijem za načelnike Općine Lukavac i Petrovo kao i predstavnike vjerskog životana kojem je istaknut značaj Božića za pravoslavne vjernike, ali i mogućnosti rješavanja infrastrukturnih problema, javlja Radio-televzija Lukavac.

Nakon što je načelnik Općine Lukavac Edin Delić upriličio prijem za predstavnike ozrenskih sela, predstavnici MZ Krtova organizovali su prijem za načelnika i njegove saradnike kojem su prisustvovali i predstavnici Općine Petrovo na čelu sa načelnikom Ozrenom Petkovićem.

U prazničnoj atmosferi koja je vladala u Domu kulture u Krtovi sveštenik  Jelenko  Lazić  istaknuo je značaj Božića za vjernike pravoslavne vjeroispovjesti, a Božićni prijem svojim prisustvom uveličao je i glavni imam MIZ Puračić Zijad ef. Vehabović.

Predsjednik MZ Krtova Rajko Ćosić istakao je zadovoljstvo interesovanjem oba načelnika za rješavanjem infrastrukturnih problema sa kojima se mještani Krtove suočavaju. Finalizira se i izgradnja vodovoda koju je finansijski potpomoglo federalno ministartsvo za raseljena i izbjegla lica kao i Opština Petrovo, a u ovoj godini u planu je realizacija i nekih drugih projekata.

 

Komentari