U prvoj ovosezonskoj utakmici pred domaćom publikom košarkaši Lukavca će dočekati ekipu Gradine iz Tešnja, protiv koje će tražiti prvu pobjedu u sezoni.

Lukavac će, nakon dva poraza na teškim gostovanjima u Srebreniku i Zenici, te uz neodigranu utakmicu u drugom kolu zbog neparnog broja ekipa u ligi, danas u utakmici “pod moranje” tražiti pobjedu kojom će pobjeći sa dna tabele.

Na posljednjem odigranom susretu u Zenici, gdje su pretrpjeli poraz rezultatom 73:86, ekipa je pokazala karakter kada su se nakon -19 na poluvremenu utakmice,  vratili na -5, ali zbog manjka igrača u rotaciji nisu imali snage za potpuni preokret u posljednjih pet minuta igre. Naredni protivnik, Gradina je jedna od ekipa sa kojom su Lukavčani igrali u pripremnim susretima za ovu sezonu, te ukoliko nešto znači u današnjem susretu, ostvarili ubjedljivu pobjedu. I u protekloj sezoni Tešnjaci su bili redovne mušterije za ekipu Zorana Mićanovića, te ukoliko je vjerovati tradiciji danas će se nastaviti niz pobjeda košarkaša iz Lukavca. Lukavčani će prema najavama, za razliku od prošlih susreta, imati kompletan roster u ovoj utakmici.

Gradina se također nalazi u situaciji da sa dna tabele, nakon dva pretrpljena poraza na otvaranju sezone, kada su u Jablanici u 1. kolu od Turbine izgubili sa deset poena, te  teško stradali od Proma sa 23 poena u utakmici kod kuće u 2. kolu, uz neodigranu utakmicu iz 3. kola, negdje mora nadoknaditi izgubljene bodove. Ekipa je pretpjela određene promjene, ali kao i u prethodnoj sezoni, rezultati će zavisiti od igara Alenka Zukanovića koji je ostao u ekipi iz Tešnja, te će uz Salkića i Mehuljića činiti osnovu napada Gradine. Pojačanje na bekovskoj poziciji dobili su u beku Nikoli Nediniću, nekadašnjem igrača banjalučkog Borca i Dervente.

Utakmica KK “Lukavac” – KK “Gradina” Tešanj je na programu danas (nedjelja, 06.11.2016.) u Sportskoj dvorani u Lukavcu sa početkom od 17:00 sati.db

 

Komentari