Košarkaši Lukavca započeli su sa pripremama za novu A-1 košarkašku sezonu sa dosta izmjena  u igračkom, ali i u organizacijskom dijelu kluba.

Nakon prošlogodišnjih odličnih rezultata u sezoni i razigravanja za prvaka sa sarajevskom Bosnom, trener Darko Toplak  je napustio  klub. Na klupi će ga naslijediti Zoran Mićanović, dok će pomoćni treneri u ovoj sezoni biti novoizabrani kapiten Ćosić i Islamović. U odnosu na proteklu sezonu u ovu se ulazi sa potpuno drugačijim načinom organizacije u radu sa mladim pogonima kluba, gdje je ulogu koordinatora pruzeo Adnan Hodžić. Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine koji je u igračku afirmaciju krenuo upravo iz Lukavca uz trenere Murisa Hodžića i Venturinija trebao bi u narednom periodu podići mladi pogon na viši nivo. Hodžić se podsjetimo, nakon odlične karijere u Slobodi i inostranstvu, posvetio radu sa mladim igračima tuzlanske Slobode, gdje je imao odlične rezultate. Njegovo dovođenje na mjesto koordinatora potvrđuje veći angažman i interes kluba u ulaganje i rad sa mladim lukavačkim košarkašima.

Igrački kadar u odnosu na proteklu sezonu je dosta  promijenjen. Od prošlogodišnjeg tima u Lukavcu više nisu  Ilić, Krajišnik, Đulović i Muratović, dok još uvijek postoji mogućnost da se u narednim danima ekipi iz redova Slobode priključi Mirsad Pilavdžić nekadašnji juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine. Povratak Pilavdžića svakako bi bio odličan potez za obje strane, ukoliko se prisjetimo odličnih partija mladog košarkaša Slobode, koji se i pored skromne minutaže kod trenera Toplaka u doigravanju za prvaka uspio nakon teške povrede vratiti u zadovoljavajuću formu.  Nakon povrede koja ga je udaljila sa parketa kompletnu proteklu sezonu u trening se vratio i Selmir Đuzić koji bi u ovoj sezoni trebao biti jedan od igrača sa bitnom ulogom u rotaciji.

Narednih dana ekipa započinje sa serijom prijateljskih utakmica. Već u petak odigrat će susret sa juniorima tuzlanske Slobode, dok je za subotu planirano da u svojoj dvorani dočekaju Gradinu iz Tešnja. Podsjetimo, prvo kolo A- 1 lige Bosne i Hercegovine košarkaši Lukavca gostuju ekipi Gradine u Srebreniku 15. oktobra. Novi A 1 ligaši su ekipe KK “Iskra” iz Bugojna i KK “Travnik”, dok je KK “Orlovik” iz Žepča usljed nedostatka finansija već odustao od takmičenja.

db

 

Komentari