Košarkaši Lukavca poraženi su na domaćem terenu od Vogošće rezultatom 55:82 u okviru 10.kola A1 lige Bosne i Hercegovine, u posljednjoj ovogodišnjoj domaćaćoj utakmici za lukavački tim.

Lukavac je u ovome susretu nastupio bez povrijeđenih Toplaka i Morankića, što je otežalo pripremu utakmice treneru Mićanoviću, posebno jer je Toplak trebao biti taj koji će pokušati braniti najboljeg igrača gostiju Dinka Peljtu.

Iako se od samog početka susreta vidjelo da su gosti u Lukavac stigli po pobjedu, Lukavac je uspijevao da održava negativan zaostatak do deset poena u prva dva perioda igre. Nada domaćih ljubitelja košarke za iznenađujući preokret definitivno je razbijena u trećem periodu koji su gosti riješili u svoju korist sa 10:22.

Vogošća je predvođena svogim najboljim igračem Peljtom, koji je u ovome periodu zabilježio devet poena, dohvatila prednost od dvadeset poena, nakon čega i čak i onim najodanijim navijačima Lukavca postalo jasno da gosti odnose pobjedu.

Lukavac je ovim prvim ovosezonskim domaćim porazom ostao na tri pobjede u sezoni, te uz pet poraza zauzima 9. poziciju na tabeli. U narednom kolu, ujedno i posljednjem prve polusezone, naši košarkaši gostuju ekipi Promo u Donjem Vakufu.

KK Lukavac: Jarakovič, Nešić 11, Ćosić 9, Hrvanović, Imamović 2, Đuzić 6, Murselović 2, Bektić 1, Mujkić 3, Mešetović 13, Islamović 8. Trener Mićanović.

KK Vogošća: Holjan 2, Džafić 11, Peljto 20, Sijerčić 5, Bešo 12, Dedović 4,Bjelak 8, Bračaković, Mustafica 12, Klinac 5, Jaganjac 3. Trener Pašalić.

Komentari