KK Lukavac - KK Gradina Tešanj - Foto: Lukavacki.ba
KK Lukavac - KK Gradina Tešanj - Foto: Lukavacki.ba

Košarkaši Lukavca sigurnom igrom i visokom pobjedom nad Gradinom iz Tešnja rezultatom 85:58 ( 21:19, 19;11, 30:08, 15:20), opravdali su povjerenje svih koji su došli da u Lukavcu u okviru 4. kola isprate prvu domaću utakmicu u novoj sezoni A1 lige Bosne i Hercegovine.

Sam početak susreta pripao je Gradini, odnosno njihovom najboljem igraču u ovome susretu, Nikoli Nediniću koji je držao igru u napadu, te sa svojih 12 poena u prvom periodu igre sačuvao Gradinu na tek negativnih dva poena na kraju prvog perioda igre. Ulazak u igru prošlogodišnjeg kapitena Nešića na samom kraju prvog perioda i nastup koji je nastavio u drugom  oslobodio  je Lukavac pritiska te upravo njegovim poenima, uz razigravanje Islamovića i Ćosića, domaći tim polako povećava prednost do kraja poluvremena koje je završeno sa rezultatom 40:30.

Treći period igre, koji je u prošoj sezoni mnogo puta bio problem za Lukavac, ovoga puta je pokazao da u odnosu na prošlogodišnju ekipu, Lukavac sa novim igračima osim širine u rosteru, ima i raznovrsniju napadačku igru sa Mujkićem, Moranjkićem i Imamovićem. Odličan protok lopte i savršeno preuzimanje u odbrani otvaralo je lagane poene za Islamovića koji se istakao u ovom periodu sa 13, kao i Mujkić sa osam i Mešetović sa pet poena.  Skromnih osam poena Gradine u trećem periodu pokazuje koliko dobro su Lukavčani odigrali u odbrani. U četvrtom periodu igru priliku su dobili svi igrači, tako da se razlika veća od 30 poena prednosti ipak istopila, ali u svakom slučaju dala je trenerskom dvojcu Mićanović-Islamović priliku da se uvjeri sa kojim snagama u nastavku sezone mogu raspolagati.db

KK “Lukavac”: Jaraković, Nešić 16, Ćosić 15, Toplak 8, Imamović 1, Mujkić 14, Karić 2, Moranjkić 2, Bektić, Halilović, Mešetović 7, Islamović 20. Trener – Mićanović.

KK “Gradina” Tešanj: Salkić 8, Šeljmo, Nedinić 28, Ćostović Er 2, Ibrahimović, Jabandžić 1, Ćostović En, Zukanović 17, Deljkić, Begunić 2, Hasičić, Omahić. Trener – Jurišić.

 

Komentari