KK Lukavac - KK Travnik Foto: Lukavacki.ba
KK Lukavac - KK Travnik Foto: Lukavacki.ba

Košarkaši Lukavca u utakmici 8. kola A1 lige BiH ostvarili su pobjedu rezultatom 67:55, čime su nastavili niz domaćih pobjeda u ovoj sezoni.

Prvi period gosti iz Travnika, i pored toga što su večeras nastupili bez svoga najboljeg igrača Križanovića, otvaraju silovito, te nakon nekoliko minuta igre imaju neočekivano visoku prednost od 8:2. Lukavac u nastavku ipak pronalazi napadačku igru preko Ćosića i Toplaka koji postižu po pet poena, te ubrzo vraćaju pozitivan rezultat domaćinu – 12:8. Uspješnim napadima Mešetovića i Islamovića Lukavac prvi period ipak rješava u svoju korist rezultatom 20:18.

Drugu četvrtinu Mićanović, trener Lukavca, započeo je sa Imamovićem i Đuzićem u petorci, koji su odlično reagovali i Lukavac, sa šest uzastopnih poena Đuzića i sa razigranim Toplakom, sredinom perioda ima docifrenu prednost 34:22. U trenucima kada se Travničani pokušavaju vratiti  u igru, napad za prednost Lukavca održava Islamović, koji je poluvrijeme, završeno rezultatom 37:29, okončao sa 12 poena, dok se na drugoj strani u ekipi Travnika istakao Smajlović sa identičnim učinkom.

Treći period Lukavac nastavlja sa sigurnom igrom, uspješno održavajući visoku prednost koja nakon tri minuta igre iznosi i najviših 16 poena prednosti (47:31). Ipak, četvrti prekršaj Toplaka izaziva promjene u ekipi, nakon čega se Travnik uslijed četiri neiskorištena napada Lukavca, vraća sa dvije trojke Aldina Dedića na rezultat trećeg perioda 53:42 i zanimljivu završnicu.

Posljednji period igre Lukavčani značajniju prednost prave trojkom Ćosića za 58:44, ali Travnik ipak uspijeva i pored lošeg procenta šuta da održava u posljednja četiri minuta igre jednocifrenu prednost domaćih. Domaći tim je u ovim trenucima u napadu držao Ćosić uz odličnu rolu Đuzića, koji je nakon teške povrede iz prošle sezone pokazao da će igrati bitnu ulogu u ovogodišnjoj A1 ligi.  Posljednjih nekoliko desetaka igre Lukavac je zatvorio sa igračima sa klupe, što najbolje koristi Bektić koji u posljednjoj sekundi igre svojom trojkom postavio konačnih 67:55 u korist Lukavca.

KK Lukavac: Jaraković, Nešić 5 (3sk,3as), Ćosić 18, Toplak 9 (3sk,4 as), Hrvanović, Imamović 2, Đuzić 8 (4sk,1as), Murselović, Moranjkić, Bektić 3, Mešetović 5 (1sk,1as), Islamović 17 (12sk,4as). Trener: Mićanović.

KK Travnik: Blaškan 10, Čajić 6, Aldin Dedić 10, Gradaščević, Azhar Dedić 5, Huseinspahić, Smajlović 13, Varupa 2, Hasuljić 2, Marković 4, Škaljo 3. Trener: Karač.

Komentari