U petak je u Narodnom pozorištu Tuzla, u organizaciji Fondacije tuzlanske zajednice i Mreže aktivnih zajednica, održana konferencija pod nazivom “Demokratija na djelu”.

Promocija primjera dobre prakse, građanske participacije u procesima organizovanja  zajednice i direktnog učešća pojedinaca u demokratskim i razvojnim procesima, bio je cilj Konferencije. Fondacija tuzlanske zajednice aktivno radi u razvojnim procesima na području općina Kalesija, Živinice, Srebrenik, Lukavac i Tuzla, a dio rezultata predstavljen je na ovoj Konferenciji.

Kada je o općini Lukavac riječ, jedan od pokretača mnogih aktivnosti i inicijativa u MZ „Prokosovići“ je predsjednica UG „Srce i duša“ Amira Avdić, koja je i kroz mentorski angažman, podrška razvoju svoje MZ.

„Ono što mogu reći o učešću žena u mojoj lokalnoj zajednici jeste, da smo za ovih desetak godina od kako djelujemo, odradile mnogo kvalitetnih projekata, a ono na šta sam posebno ponosna jeste, da smo uspjele kroz svoje aktivnosti privući  i ostale građane naše zajednice da zajedno sa nama rade  na dobrobiti sviju i da zajedno radimo na stvaranju zajednice po mjeri svojih građana “, kazala je Avdić u svom obraćanju.

Komentari