Nakon decenijskog isčekivanja  Đorđe Balašević će 30.06.2017. održati svoj veliki koncert  pod nazivom  „Tajni gaz„  na stadionu Tušanj u Tuzli. Tuzlanska publika ga već dugo godina očekuje a ovog ljeta je Panonski mornar u Tuzli. Balašević važi kao veliki muzičar i njegove koncerte prati velika tehnička podrška, jer želi publici da pruži maksimalan ugođaj i prenese svoje stihove i emocije. 

Balašević, ljeto, Tuzla i sve je spremno za najbolji koncert u Tuzli. Najveći regionalni kantautor Đorđe Balašević na čitavom području bivše Jugoslavije broji na stotine hiljada fanova. Publika svih uzrasta, godinama unazad iščekuje Đoletov koncert u gradu soli. Tuzlaci i brojni fanovi Đorđa Balaševića će konačno moći uživati uz čuvene hitove: Život je more, Boža zvani Pub, Provincijalka, Lepa protina kći, Samo da rata ne bude, Putuj, Evropo, Svirajte mi Jesen stiže dunjo moja, Devojka s čardaš nogama te druge…

U svojoj karijeri Balašević nije samo kantautor već je napisao scenarij i tumačio glavnu ulogu u TV seriji Specijalna redakcija, a glumio je i u TV serijama Vojnici, Pop Ćira i pop Spira i Panonski mornar. Napisao je i nekoliko knjiga: Tri posleratna druga, I život ide dalje (sve dalje odavde…), Dodir svile, Jedan od onih života, i višestruko nagrađivan za svoja ostvarenja. U saradnji dvije agencije iz Bosne i Hercegovine PS produkcije i Beral musica, Tuzla će i ovog ljeta biti centar događanja u Bosni i Hercegovini.

Kako su nam potvrdili iz agencije Beral music prvi kontigent ulaznica za koncert Đorđa Balaševića kreće od 06.06.2017. preko portala www.kupikartu.ba za sve gradove i inostranstvo, a za Tuzlu ulična prodaja u CD Shopu Mido korzo Tuzla. Cijene Ulaznica su TEREN  15KM ,TRIBINA  – sjedenje 20KM.

Komentari