Sanja Medica, jedna od vodećih eksperata iz oblasti komunikacijskih vještina i političkog PR – a, kao moderatorica održala predavanje u Lukavcu.

Predavanje pod nazivom „Komunikacijske vještine i javni nastup“ pod stručnim predstavljanjem  Sanje Medica, televizijske producentice i eksperta iz oblasti komunikacijskih vještina održano je danas (nedjelja) u  organizaciji opštinskog odbora  „Naše stranke“  u hotelu  „Lukavac“.

Predavanju je, i pored toga što su bili pozvani  uz kandidate za načelnika Opštine Lukavac  i svi kandidati na listama za nadolazeće opštinske izbore, prisustvovao neočekivano mali broj ljudi, čime su jasno dali do znanja  koliko cijene način i odnos prema svojim glasačima i koliko su svjesni sopstvene uloge u javnom životu. Podršku radu lokalnog odbora „Naše stranke“ pružio je i Denis Gratz, koji se u svojstvu predsjednika Glavnog odbora stranke, pojavio u Lukavcu.

Sanja Medica, ekspertica  sa višegodišnjim iskustvom rada na HRT i RTL i  sa preko 3,5 godina rada na Al – Jazeera Balkans govorila je o značaju komunikacijskih vještina sa posebnim osvrtom na medijsko savjetovanje i politički PR. Kroz  predavanje sudionici su bili upućeni u izgradnju i razvoj  političkog PR – a kroz javne nastupe u medijima, ali se govorilo i o zloupotrebi  javnosti  i udarima na inteligenciju gledatelja, kao i na nisku razinu komunikacije unutar političkih kampanja, odnosno kako se malo čini po pitanju priprema  za nastupe i samoprezentaciju.

„Danas smo u Lukavcu željeli da našim sugrađanima bez obzira kojoj  političkoj opciji pripadali organizujemo  jedan ovakav događaj. Sigurni smo da je predavanje ovoga tipa kao političkog obrazovanja  i razvoja svijesti kod građana  samo uvod u dešavanja koja će biti organizovana u budućnosti i nakon izbora“ – poručio je Dino Osmanović, jedan od organizatora i kandidat „Naše stranke“ za O.V. Lukavac.

Najveću pažnju prisutnih izazvalo je predavanje o govoru  tijela  koji opisuje sagovornika kroz  mikrosignale te upoznavanje sa kriznim komunikacijama  unutar svakodnevne političke nadgradnje i alatima za krizno komuniciranje u javnosti.

Iz ugla pojedinca i njegove uloge u društvu naglašen je kritički osvrt odnosno argumentacija  kao i  pitanje koja  pojedinac  ima ili nema pravo postavljati u kreiranju kritične mase koja će voditi ka  produktivnosti, i „natjerati“  ili slijediti put opštih ciljeva unutar lokalne zajednice.

d.b.

Komentari