Na zahtjev vijećnika Jasmina Hodžića,  a povodom radova na PK Lukavačka Rijeka, održana je sjednica kolegija Općinskog vijeća Lukavac.

 

Sjednici su, pored članova kolegija, prisustvovali načelnik Edin Delić sa saradnicima, predstavnici SSL, Rudnika Kreka, izvođača radova HEZZ Transport i predstavnici mjesnih zajednica Huskići i Lukavac Mjesto.

Ovom prilikom ukratko je prezentovan projekat SSL,  čije su tehničke radnje počele da se realizuju početkom ove godine, a koje su izazvale zabrinutost kod građana.

Kolegij OV Lukavac traži od ZD Rudnici “Kreka” doo Tuzla, SISECAM SODA doo Lukavac i HEZZ Transport doo Tuzla da Općinskom vijeću Lukavac dostavi širu informaciju vezano za realizaciju projekta DOPUNSKI RUDARSKI PROJEKAT TEHNIČKE REKULTIVACIJE DIJELA POVRŠINSKOG KOPA “LUKAVAČKA RIJEKA” )(JP ELEKTROPRIVREDA BiH DD SARAJEVO – ZD RUDNICI “KREKA” DOO TUZLA).

Kolegij Općinskog vijeća također traži da se materijal u obliku informacije i video prezenetacije dostavi u Stručnu Službu Općinskog vijeća do petka 19. februara 2021. godine do 15 sati kako bi se u narednih nekoliko dana mogla zakazati sjednica OV Lukavac na kojoj će se vijećnici i građani detaljnije upoznati sa sadržajem i načinom realizacije navedenog projekta.

Komentari