Kantonalna organizacija SDP BiH Tuzla je ponosna na svoju političku konzistentnost koja se ogleda u  čvrstom, jasnom i nedvosmislenom NE koaliranju sa nacionalističkim strankama koje ovih dana demonstriraju sve ono što zbog čega i jesu na političkoj sceni, a riječ je, svakako, o borbi isključivo i samo za svoju stranačku elitu, njihove porodice i klijentelu lišenu bilo kakve društvene, moralne i patriotske odgovornosti. Briga za narod se, aktuelizira i uvijek verbalizira samo onda kad je neko iz njihovog kvazielitističkog kruga ozbiljno ugrožen, navode u saopštenju za javnost  iz ove stranke.

 

Kako su istakli, poznata matrica u borbi za stranačke interese se jasno vidi i u ponašanju koalicionih partnera unutar vladajuće garniture kad je u pitanju i Tuzlanski kanton. ˝Međustranačka podjela plijena u vidu političkih funkcija, ministarstava, javnih ustanova i preduzeća i različitih tijela jeste ustvari i jedini razlog ulaska u vlast novoformiranog poltičkog projekta zvanog SD o čemu smo u više navrata govorili.Ono što se nudi zadnjih mjeseci jeste javna prezentacija potpisa stranačkih pristupnica ljekara različitih specijalizacija koja za cilj ima pokazati mišiće ko je glavni u UKC-u Tuzla.  Podsjetićemo nakratko javnost da je i konkurs za prijem uposlenika na određene poslove u UKC-u osvanuo na zvaničnoj web i fb stranici kvazisocijaldemokrata desne orjentacije (SD)˝, saopšteno je iz KO SDP Tuzla.

Prema navodima iz ove stranke, ovakvim potezima čelnici stranke SD, poznatije kao privjesak SDA, iskazuju gazdovanje i privatiziranje ustanove od vitalnog značaja za Tuzlanski kanton i sve njene građane. ˝Uz promptno postavljanje provjerenog jarana na mjesto direktora svjedočili smo  i imenovanju načelnika ortopedije. Kada je pitanju javno deklarisanje stranačke pripadnosti ljekara na neurohirurgiji, a evo sada i na hirurgiji, nema dileme da se radi o privatiziranju jedne od najznačajnijih ustanova u BiH.Mi u KO SDP BiH Tuzla se žestoko protivimo takvoj nakani, jer smo mišljenja da se časni ljekarski posao mora izdići visoko iznad kaljuže u kojoj se valja SD sa koalicionim partnerima, da šansu za posao mogu imati i oni koji ne čitaju stranačke portale, a da operacione sale moraju biti dostupne svim građanima ovog Kantona bez izuzetaka i stranačkih protežiranja˝, saopštili su.

U SDP-u su mišljenja,  da je pripadnost bilo kojoj stranci vrlo jasno individualna stvar, ali javno iskazivanje lojalnosti stranci kojoj je cilj isključivi politički profit, koji je do danas jedino vidljiv, nameće veliki znak pitanja njegove istinske potrebe, a sve pod plaštom borbe za bolji UKC i boljitak pacijenata.

˝Svaka sličnost sa Kliničlim centrom Univerziteta u Sarajevu je slučajna, ili ne? Neka javnost prosudi˝, zaključili su u saopštenju za javnost iz KO SDP Tuzla.

Komentari