Edin Delić, načelnik Općine Lukavac

Na sutrašnjoj redovnoj sjednici OV Lukavac, vijećnici će raspravljati o usvajanje Odluke o pokretanju postupka opoziva načelnika općine Lukavac nakon čega slijedi vjerovatno slijedi referendum u Lukavcu na kojem će građani, ranije od planiranog birati čovjeka koji će biti na čelu njihove opštine. 

Prema navodima načelnika Edina Delića, referendum za opoziv i novi izbori za načelnika Općine Lukavac koštat će najmanje 190.000 KM

“Moramo u Budžetu planirati sredstva za ovu namjenu, te je nužno izvršiti umanjenje neke od budžetskih stavki. Narod i statistike govore da referendum neće uspjeti, pa čak i ako se desi čudo sasvim je moguće da ja ponovo budem kandidat, pa da nakon referenduma za opoziv i novih izbora opet dobijemo istog načelnika. Moje mišljenje i prijedlog je da ovu avanturu trebaju platiti oni koji su je i pokrenuli: političke stranke od novaca koje primaju iz Budžeta i vijećnici od svojih paušala. Posebno ako nakon referenduma ostane isti načelnik”, napisao je delić na zvaničnoj Facebook stranici.

“Ukoliko smjena uspije i postave svog načelnika moći će i mijenjati Budžet kako su naučili, ali ako se desi očeklivani scenario fijaska SDA na referendumu, onda bi do kraja mandata općinskog vijeća svojim stranačkim honorarima i vijećničkim paušalima plaćali avanturu za koju su sami krivi. Istina, onda bi bili oštećeni i viijećnici koji nisu bili za referendum, ali zanimljivo je da ih većina prihvata ovakvu mogućnost i podržava prijedlog.”

Pitanje: Ko treba da plati referendum za opoziv i nove izbori za načelnika Lukavca, Edin Delić je postavio na anketi na svom FB profilu.

Komentari