KK Lukavac - KK Burch Sarajevo
KK Lukavac - KK Burch Sarajevo

KK Lukavac jučer je u Sportskoj dvorani Lukavac dočekao KK Burch Sarajevo u okviru 18. kola A1 lige BiH. Lukavački košarkaši pružili su dobru partiju, ali greške u ključnim trenucima prelomile su utakmicu koja je ušla u produžetke i u konačnici pripala gostima iz Sarajeva.

Početak susreta pripao je Burchu koji je vrlo brzo ostvario rezultatsku prednost, ali Lukavčani su uspijeli nadoknaditi zaostatak i do kraja prve četvrtine uspijevaju rezultatski pratit Burch.

U drugoj četvrtini KK Lukavac pokazuje odličnu igru na koju petorka Burcha nije imala odgovor što donosi Lukavčanima prednost od 34:27.

U nastavku susreta obje ekipe igraju dobro, a nešto boljom igrom u odbrani KK Lukavac treći period igre završava sa pet poena prednosti (51:46).  U startu četvrtog perioda, igra Lukavčana pada te gosti stižu zaostatak, a uz pomoć sumnjivih sudijskih odluka prelaze u vodstvo rezultatom 59:65 pet minuta prije kraja. Koševima Ćosića Lukavac se vraća u igru, a preko Mešetovića prelazi u vodstvo par sekundi prije kraja. U samom finišu Toplak pravi petu ličnu grešku, a Burch poenima Velića iz slobodnih bacanja odvodi utakmicu u produžetak.

U produžetku igra Lukavčana se raspala, a Burch pravi niz od 5:0 i prelazi u vodstvo. Do kraja produžetka domaći košarkaši nisu uspjeli napraviti preokret i postižu samo sedam poena naspram 14 gostiju koji iz Lukavca odnose pobjedu rezultatom 74:81.

U ekipi Lukavca najbolji učinak je imao Ćosić sa 26 poena i Islamović sa 20, dok je u Bruchu dominirao Velić sa 25 poena.

Detaljnije statističke podatke sa utakmice možete pogledati na službenim stranicama klikom ovdje.

Komentari