Arhiv
Arhiv

Utakmicom u Srebreniku protiv domaće Gradine košarkaši Lukavca otvorili su novu sezonu u A1 ligi Bosne i Hercegovine.

Lukavačka ekipa poražena je u 1. kolu od KK Gradina iz Srebrenika rezultatom 74:68. Odlučujući trenutak utakmice dogodio se u drugoj četvrini kada je Gradina napravila rezultatsku prednost koju Lukavac nije mogao nadoknaditi.

Pored dobre dionice Gradine, problem za Lukavac predstavljao je izostanak Pilavdžića koji je bio najavljen za ovu sezonu. Nekoliko sudijskih odluka u posljednjem periodu igre iz tabora Lukavca smatraju sumnjivim, ali su zadovoljni kako je izmijenjena i dosta neiskusna ekipa u odnosu na lanjsku reagovala protiv ekipe Gradine koja je uoči početka sezone najavila pohod na sam vrh tabele.

Za ekipu Lukavca najefikasniji je bio Islamović koji je upisao 24 poena, a dvocifren učinak imali su Ćosić sa 12, Mešetović sa 11 i Toplak sa 10 poena.

U redovima Gradine Golijanin je postigao 17 poena, a dobru šutersku noć  imao je  kapiten gradine Nurkanović sa 15 poena.

U narednom kolu zbog odustajanja od takmičenja ekipe Orlovika iz Žepča, košarkaši Lukavca su slobodni. Prema riječima klupskih dužnosnika slobodan termin će iskorititi da u cilju što bolje pripreme za meč 3. kola sa Čelikom u Zenici, odigraju prijateljski susret sa ekipom Gračanice.

db

Komentari