Košarkaši Lukavca drugi dio košarkaške A1 lige BiH otvorili su teškim porazom od 58:90 na domaćem terenu. Igrački deficit u utakmici bez Islamovića, Toplaka i Đuzića ipak se pokazao prevelikim za bilo kakvu konkurenciju ekipi Gradine. 

Prvu dionicu košarkaši Lukavca riješili su u svoju korist, rezultatom 26:17, zahvaljujući dobroj igri, prvenstveno u napadu, ali uz odličnu igru u odbrani pri čemu su goste iz Srebrenika ograničili na samo 17 poena.

Već u drugoj četvrtini domaći košarkaši opterećeni su ličnim greškama Hadžimuratovića i Nešića što je u nastavku utakmice rezultiralo opreznijom igrom u odbrani što su košarkaši iz Srebrenika iskoristili da prelome utakmicu u svoju korist, maksimalno koristeći veći broj igrača u rotaciji te prvo poluvrijeme završava rezultatom 36:38 u korist KK Gradina Srebrenik.

Gosti su koristili lošu igru u odbrani lukavačkih košarkaša te pogođali sa svih pozicija i za kratak period su ostvarili nedostižnu prednost koja je do kraja utakmice dostigla 32 poena razlike.

Među domaćim košarkašima na svom nivou odigrao je Ćosić koji je za 40 minuta igre postigao 31 poen, dok su gosti iz Srebrenika imali pet igrača sa dvocifrenim brojem ubačenih poena, a predvodio je Tanasilović sa 20 poena, Golijanin sa 19 te Nurkanović i Grošić sa po 11 postignutih poena.

KK Lukavac: Jaraković, Nešić, Ćosić, Hrvanović, Osmanović, Moranjkić, Hadžimuratović, Jahić, Mešetović – trener Mirnes Islamović, Zoran Mićanović

KK Gradina Srebrenik: Beganić, Golijanin, Bešić, Lasetović, Lale, Nurkanović, Jakupović, Hasić, Tanasilović, Ćosić, Grošić, Begović – trener Vladimir Mićanović, Ismir Karić

 

Komentari