U Sportskoj dvorani Borik u Banjaluci je u subotu (05.11.2016) održano 4. internacionalno karate takmičenje “Energija cup 2016”, ujedno i ubjeljivo najjači karate turnir u BiH i jedan od najjačih u regionu u 2016 godini, na kojem je nastupilo preko 1500 takmičara iz 117 karate klubova iz devet država i to: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Mađarske, Italije, Slovačke i Njemačke.

Klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac se predstavio sa sedam takmičara koji su osvojili ukupno četiri medalje i to jednu zlatnu, dvije srebrene i jednu bronzanu medalju.
Zlatnu medalje je osvojio Haris Halilović u kategoriji borbe dječaci 11 godina -40 KG, srebrene medalje su osvojili Haris Muradbašić borbe kadeti -63 KG i Mensur Đozić borbe seniori -75 KG, dok se bronzanom medaljom okitila Belma Bećirović u kategoriji borbe kadetkinje -54 KG.

Ovo je bila posljednja provjera forme pred predstojeće državno prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore koje će se narednog vikenda održati u Banovićima.

Komentari