U periodu od 12. do 15. januara, u Samoboru je održan 27 GRAND PRIX CROATIA 2018, na kojem su takmičari KBS ORKKA Lukavac osvojili dvije medalje.

Na ovogodišnjem Grand Prixu nastupilo je preko 1700 takmičara iz 23 države. Klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, u pratnji trenera Željka Zombre, nastupio je sa četiri takmičara, Bećirović Belma, Čajić Hamza, Đozć Mensur i Muradbašić Haris, te osvojio jednu srebrenu, jednu bronzanu medalju i 7 mjesto, čime je nastavljen kontinuitet vrhunskih rezultata na međunarodnoj sceni za KBS ORKKA.

Srebrom i bronzom okitio se Čajić Hamza. Srebrenu medalju je osvojio u kategoriji mlađih seniora -84 KG, što je ujedno bio i njegov premijerni nastup u ovoj kategoriji sa nepunih 18 godina, dok je bronzu uzeo u kategoriji juniori +76 KG.

Bećirović Belma se morala zadovoljiti sedmim mjestom. Ovaj turnir ujedno je bio kontrolni za reprezentaciju BiH i provjera forme pred predstojeće Evropsko prvenstvo u Rusiji, na kojem će iz KBS ORKKA upravo nastupiti Čajić Hamza i Bećirović Belma.

Komentari