Nakon prošlosedmičnog poraza u Kaknju, od domaćeg Rudara, ovog vikenda Radnički očekuje novi izazov. U goste na Jošik dolazi ekipa Budućnosti iz Banovića, te nas svakako očekuje jedan zanimljiv i kvalitetan komšijski duel.

Elbis Šabić, svakako najbolji pojedinac u porazu od Rudara, kratko se osvrnuo na prošlosedmični duel. „Kao ekipa smo podbacili, nismo bili na očekivanom nivou i to se vidjelo na terenu. Ekipa Rudara je izuzetno kvalitetna i konstantno su u vrhu, te smo zbog toga morali biti puno konkretniji. Susret iz Kaknja je iza nas, mislima smo okrenuti novom duelu za vikend“

Nakon poraza u 16. kolu ekipa Radničkog ostala je na 14. poziciji sa 17 osvojenih bodova, dok se Rudar popeo na 6. poziciju sa sedam pobjeda i četiri remija te 25 osvojenih bodova.

Subotnji protivnik ekipi Radničkog je Budućnost iz Banovića koja je također u donjem dijelu tabele. U dosadašnjem dijelu prvenstva Budućnost ima šest ostvarenih pobjeda i tri remija, čime su sakupili 21 bod. Do sada su „zeleno-crni“ na gostovanjima osvojili samo dva boda, te su na dnu tabele po gostujućim susretima.

„Spremni smo za duel koji je na rasporedu u subotu, svi smo koncentrisani samo na pobjedu i svjesni toga da kući ne smijemo gubiti bodove. Atmosfera u ekipi je dobra i siguran sam da ćemo dati sve što je u našoj moći da upišemo veoma bitnu pobjedu u borbi za opstanak“  – rekao je Mladen Stjepanović, posljednje pojačanje FK Radnički u zimskom prijelaznom roku.

Podsjećamo da je duel između Radničkog i Budućnosti na programu u subotu na stadionu Jošik, sa početkom od 15:00 sati. Glavni sudac ovog susreta je Roman Balić iz Bihaća, a njegovi pomoćnici su Zlatko Budimlić (Bihać) i Mirza Čejvanović (Tuzla).

Komentari