U prostorijama Općine Lukavac danas je održana konferencija za medije Općinskog štaba civilne zaštite na kojoj se govorilo o poduzetim mjerama i provedenim aktivnostima u proteklom periodu kada je u pitanju sprječavanje širenja zaraze korona virusom na području općine Lukavac.

Načelnik Lukavca,  Edin Delić, komandant Općinskog štaba civilne zaštite govorio je o poduzetim mjerama i utrošenim sredstvima prilikom provođenja aktivnosti na sprječavanju širenja zaraze korona virusom (COVID 19), te o načinima na koje je Općina Lukavac nastojala direktno pomoći građanima u stanju potrebe.

Općinski načelnik se zahvalio svim građanima općine Lukavac koji su svojim disciplinovanim ponašanjem i odgovornim poštivanjem donesenih mjera i naredbi značajno doprinijeli očuvanju stabilne situacije na području općine Lukavac, kao i pozitivnim pacijentima na COVID 19 sa područja općine Lukavac zahvaljujući čijoj se odgovornosti i disciplinovanom ponašanju korona virus nije dalje širio nego su sva tri klastera ugašena sa prvim pacijentom.

Na konferenciji je govorila i Dr. Elmedina Memić, spec. epidemiolog, koja je između ostalog, govorila o dobroj saradnji sa Općinom Lukavac, kolegama, pacijentima, kao i o dobroj organizaciji zdravstvene ustanove „Dom zdravlja“ Lukavac na čelu sa dr. Nedimom Kurtićem, što je, kako je istakla, rezultiralo ovakvom situacijom na području općine Lukavac gdje su zabilježena tri slučaja pozitivnih osoba na COVID 19.

Prilikom svog obraćanja, VD direktor JZU „Doma zdravlja“ Lukavac, dr. Nedim Kurtić, između ostalog, istakao je profesionalnost, predanost i posvećenost uposlenika JZU „Doma zdravlja“ Lukavac koji su, u otežanim okolnostima, davali svoj maksimum i bili na prvoj liniji borbe protiv korona virusa a uporedo brinuli o zdravlju svih pacijenata sa područja općine Lukavac.

Nakon pressice JZU „Domu zdravlja“ Lukavac uručena je vrijedna donacija koja se ogleda u dodjeli 200 komada zaštitnih odijela i 300 komada mantila.

Inače, na konferenciji je istaknuto da će Općinski štab civilne zaštite nastaviti sa provođenjem mjera na sprječavanju širenja zaraze korona virusom sve dok bude bilo potrebe za istim.

Komentari