Sredinom desetog mjeseca 2016. godine JP Rad Lukavac u cilju  povećavanja naplate i zaštite korisnika centralnog grijanja koji redovno izmiruju svoje obaveze objavilo je listu dužnika iz kategorije pravnih lica čija su dugovanja za izvršenu uslugu isporuke toplotne energije veća od 50,00 KM na dan 13.10.2016. godine. S tim u vezi OO SDP Lukavac obratio se saopćenjem za javnost koje u nastavku prenosimo u cjelosti bez izmjene.

Prije nekoliko dana JP „Rad“ Lukavac objavilo je spisak dužnika za isporučenu toplotnu energiju. Na spisku se našla i Socijaldemokratska partija BiH, Općinski odbor Lukavac sa dugom od 2600KM.

Kako nikad nismo dobili niti jednu opomenu od strane JP „Rad“ Lukavac, te smo za navodno dugovanje saznali iz medija, a kao odgovorna partija, odmah smo stupili u kontakt sa menadžmentom JP “Rad“ Lukavac te izvršili uvid u našu knjigovodstvenu evidenciju.

Naime, utvrdili smo, zajedno sa menadžmentom JP „Rad“ Lukavac, da je Socijaldemokratska partija BiH, Općinski odbor Lukavac, u posljednjih pet godina izmirila sve svoje obaveze za isporučenu toplotnu energiju. Također, kako iz JP „Rad“ Lukavac navode, pomenuti dug od 2600KM se vodi kao „sporna potraživanja“ s obzirom da je isti nastao u vremenu od prije 2010. godine kada su sve prostorije („zgrada komiteta“) bile uknjižene na Socijaldemokratskoj partiji BiH Općinski odbor Lukavac, a iste su bile korištene od strane više političkih stranaka i nevladinih udruženja.

dsc_0002

OO SDP Lukavac je prije nekoliko godina tražio, a ovim putem ponovo i javno traži od JP „Rad“ Lukavac, da se tačno utvrdi koliki udio u tom dugu je stvarni dug OO SDP Lukavac, te smo isti voljni platiti.

Iako smo svjesni da su, kako iz JP „Rad“ Lukavac sami navode, ta potraživanja sporna jer nisu utužena na vrijeme, smatramo da ono što smo potrošili trebamo i platiti.

Također pozivamo i menadžmet JP „Rad“ Lukavac, da se odgovornije odnosi prema svojim radnim zadacima, te da dužnike pravovremeno utužuju kako bi se ovakve i slične situacije izbjegle.

OO SDP Lukavac

Komentari