Teža saobraćajna nezgoda dogodila se danas na magistralnom putu M-4 Lukavac – Gračanica oko 11:45 sati.

U nezgodi su učestvovali putničko motorno vozilo ‘BMW’ i teretno motorno vozilo, a oba vozila nakon nezgode sletjela su sa kolovoza.

TaU ovoj saobraćajnoj nezgodi povrijeđena je 35-godišnja djevojka koja je bila za upravljačem putničkog automobila i ona je prevezena u Univerzitetski klinički centar u Tuzli gdje će joj biti ukazana ljekarska pomoć.

Naa mjestu nezgode službenici PU Lukavac obavljaju uviđaj i utvrđuju uzrok nezgode, a saobraćaj na ovom dijelu je obustavljen.

Na mjestu nesreće pomoć povrijeđenim ukazali ljekari Služba Hitne medicinske pomoći, a na intervenciju izašla je i Vatrogasna jedinica  Lukavaca.

Zbog ove saobraćajne nesreće došlo je do privremenog prekida saobraćaja na dijelu magistaralnog puta M4 od Lukavca do skretanja za Azotaru. Alternativni putni pravci su Lukavac- Lukavac Mjesto – Plin – Azotara ili Lukavac-Lukavac Mjesto-Koksara-Puračić, saopštili su iz PU Lukavac.

Iz Operativnog centra MUP-a Tuzlanskog kantona potvrđeno je da je povrijeđena vozačica BMW-a O.H.(1985) iz Gračanice, koja je vozilom Hitne pomoći prevezena na UKC Tuzla. Vozač kamiona je nepovrijeđen.

Podsjećamo, u četvrtak na istom mjestu došlo do teške saobraćajne nesreće, u kojoj je za volanom “golfa2” poginuo Mirsad Ahmetović.

Komentari