Na sjednici Skupštine KK “Lukavac”, održanoj u “Salonu 2” Centra za kulturu u Lukavcu, za novog predsjednika kluba izabran je Mirsad Jaraković, kao i novi Upravni odbor.

Za članove “novog” UO KK “Lukavac” izabrani su: Mirsad Jaraković, Zoran Mićanović, Nedim Ganibegović, Željko Farkaš, Elvir Žigić, Sabir Šiljegović i Michele Brena.

Izabran je i novi Nadzorni odbor sa članovima: Elvis Nuhić, Adnan Ćosić i Mensur Čajić.

Sa mjesta predsjednika Skupštine odstupio je Slobodan Mihajlović kojeg će na toj poziciji naslijediti Salko Bijedić.

Skupština je jednoglasno usvojila izvješaj o radu dosadašnjeg predsjednika UO, Nedima Ganibegovića,  koji se posebno osvrnuo na izvještaj o finansijskom poslovanju za sezonu 2015/2016 u kojem stoji da je klub okončao sezonu sa pozitivnim poslovanjem bez dugova prema igračima i savezu, kao i bez obaveza prema dobavljačima opreme i angažovanim prevoznicima. Uspješna sezona prvog tima, koji je završio kao finalista u doigravanju za prvaka sa Bosnom Royal, zaokružena je i kroz hvale vrijedan rad u aktivnostima kluba sa mlađim kategorijama za koje je zaslužan trener Brena.

Na sjednici je Zoran Mićanović, novopostavljeni dopredsjednik i trener kluba, iznio prijedlog plana za sezonu 2016/17, kao i finansijski plan do isteka kalendarske 2016. godine.

Iz uprave su istaknuli zahvalnost na pomoći Opštini Lukavac i pripadajućem Sportskom savezu Lukavac na realizaciji budžetskih sredstava i pored toga što sredstva planirana u budžetu za  KK “Lukavac” u protekloj sezoni nisu u potpunosti uplaćena na račun kluba. Zahvalnost je, također upućena : FDS, Mama Mia Lukavac, Lović&CO i Emsarij Bokavići kao i svim članovima i donatorima kluba koji su pomogli rad KK “Lukavac”.db

 

Komentari