Posjetitelji BBCC-a nedavno su imali priliku uživati u odličnoj svirci i nastupu dva benda i to 101A iz Japana, te dobro poznatih SINOVA iz Lukavca.

Gosti iz Japana, u okviru svoje balkanske turneje, posjetili su i naš grad, a mi smo sa njima razgovarali o njihovim utiscima i planovima za naredni period.

“U Bosni smo prvi put. Upoznali smo mnoge ljude i muzičare iz regije sa kojima smo imali odličnu saradnju i nadamo se da ćemo ostati u kontaktu. Ljudi su ovdje srdačni i ljubazno su nas dočekali. Svakako se moramo zahvaliti i SINOVIMA sa kojima smo nastupili. Momci su odlični”, ističe vokal i gitaristkinja benda 101A, Noah.

Bend čine tri člana: Noah (vokal i gitara), The K (bas gitara) i Sally (bubnjar).  Njihov muzički stil karakteriše mješavina nekoliko pravaca: grunge, new wave, techno, progresiv, industrial i japanskog rocka, a svojim nastupom pobrali su simpatije i domaće publike.

“Nadamo se da su svi uživali jednako kao i mi. Inače, dobijamo pozitivne kritike za svoje nastupe. Imali smo priliku čuti i SINOVE uživo, a s obzirom da sviramo sličnu muziku, za njih imamo samo pohvale. Pošto sviram gitaru, moram reći da sam upoznala i dosta dobrih gitarista tokom ove turneje”, dodaje Noah.

Bend iza sebe ima četiri albuma i to: “01”, “One day”, Lethe” i “4”,  a dosada su nastupali u Engleskoj, Belgiji, Francuskoj, Koreji, Kini, Australiji… U pripremi je i novi album.

“U okviru ove turneje bili smo u Makedoniji, te nekoliko gradova Srbije: Novi Sad, Niš, Aleksinac, Leskovac…i naravno, u Lukavcu. Očekuje nas još jedna svirka u Beogradu, nakon čega idemo nazad kući. Kad se malo odmorimo nastavit ćemo intenzivnije raditi na novom albumu, a u pripremi je devet novih pjesama. Još uvijek se nismo odlučili za naziv albuma”, kažu članovi “101A”.

Svakako ne treba zaboraviti ni sjajan nastup lukavačkih SINOVA, a koje domaća publika uvijek očekuje sa nestrpljenjem. Energična i originalna četvorka koju čine:

Ervin (bas), Jasmin (bubanj), Davorin (gitara) i Samir (gitara, vokal), pored pet već dobro poznatih pjesama, premijerno su izveli i tri nove numere:  “Neurotica”, “White Devil” i “Crna rupa” za koje su dobili pozitivne reakcije.

Komentari